BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat yönetimine sorular?----

Ziraat yönetimine sorular?

Ziraat yönetimine sorular?
10 Kasım 2011 - 01:21 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası'nda yasanan radikal degişime ilişkin cevap bekleyen soruları yönetime iletmeye devam ediyoruz.

İşte Ziraat çalışanlarının cevap beklediği sorular;

Ziraat Bankasi`nda yasanan radikal degisime iliskin bazi sorularin kamuoyu ile paylasilmasi seffaflik acisindan sarttir. Cabamizin temelinde ulkenin onemli degerleri arasinda yer alan kamu bankalarinda son yillarda yasanan bazi kotu tecrubelerin etkisi cok buyuktur.
Dogrudan sahislari hedef almak veya zihinlerde suphe olusturmak asla niyetimiz degildir. Ancak ilgililerin ve kamuoyunun bazi sorularin cevaplarini bilmeyi hak ettigini dusunuyoruz.
Bu amacla soruyoruz :
1. Huseyin Aydin`in Ziraat Bankasina atanmasindan bu yana gecen dort aylik sure boyunca Ziraat Bankasi sadece yonetim degisikligi ve ic cekismelerle gundeme gelebilmistir. Huseyin Aydin`in basindan bu yana Ziraat Bankasi ust yonetimi hakkinda olumsuz tavir tasidigi bilinmektedir. Ancak, neredeyse tum ust yoneticileri adeta kapi disari edecek kadar Ziraat Bankasi`nda kotu olan nedir? Bu denli kapsamli bir degisime neden ihtiyac duyulmustur?
2. Ziraat Bankasi`ndaki degisimde dikkat cekici nokta Yonetim Kurulu`nun degisime karsi cikmasi ve Huseyin Aydin`in atandiktan ancak dort-bes ay sonra bu degisime bu derece radikal bicimde kalkisabilmesidir. Bu arada Yonetim Kurulu`nun onaya zorlandigi ve Olaganustu Genel Kurul tartismasinin bile acildigi bilinmektedir. Yonetim Kurulu Baskani Sayin Karsli tecrubeli bir yoneticidir. Diger Yonetim Kurulu Uyeleri uzun zamandir kamu bankalarinda gorev almis olup Ziraat Bankasina Huseyin beyin atadigi isimleri (Omer Baktir, Cengiz Gogebakan vs.) yillardir tanimaktadirlar. Uyelerden Halil Celik, bu isimlerle ayni donemde Genel Mudur Yardimcisi olarak Halkbank`ta gorev almistir. Ziraat Bankasi Yonetim Kurulu`nun yeni Genel Mudur ile birlikte kadronun degisecegini bilip kabullenmesi kadar dogal birsey olamaz. Ancak, Yonetim Kurulu`nun degisikliklere degil yeni atanan isimlere itiraz ettigi bilinmektedir. Kurul Uyelerinin bu isimleri (Omer Baktir ve Cengiz Gogebakan) yillardir tanidiklari dusunuldugunde Yonetim Kurulu Uyelerini aylardir gerginlige iten ve hatta Olaganustu Genel Kurul restlesmesine kadar getiren sebep nedir? Yonetim Kurulu neden Bankanin da imajina zarar verecek sekilde bu isimlerin atanmasina aylardir itiraz etmektedir? Yillardir tanidiklari bu isimleri `nasil` tanimaktadirlar ki banka boyle esi gorulmemis bir restlesmenin esigine getirilmistir?
3. Halkbank`ta ozellikle 2010 yilinda yasanan sureci hatirlamakta fayda vardir. 2010 yilinin Mart ayinda Omer Baktir, Halkbank`tan ayrilarak bir insaat firmasina gecmistir. Ayni yil Mayis ayinda yapilan Genel Kurul`da kamu bankalari yonetimlerinde degisiklikler yasanmistir. Halkbank YK Uyesi Burhanettin Tanyeri ayrildi ve ilginc bicimde kamuda herhangi bir gorev almamayi tercih etti. Halkbank Genel Mudur Yardimcisi Halil Celik, Ziraat Bankasi`na Yonetim Kurulu Uyesi olarak atandi. Genel Kuruldan sonra daha iki hafta gecmeden Kredi Politikalarindan sorumlu Genel Mudur Yardimcisi Cengiz Gogebakan, ani bir kararla Halkbank`tan ayrilarak Anadolubank`a gecti. Simdi soruyoruz: 2010 yilinda yasanan tum bu gelismelerin birbiri ile baglantisi soz konusu mudur? Burhanettin Tanyeri`nin bu iki isme ciddi itirazlari soz konusu olmus mudur? Sayin Halil Celik`in ayni donemde birlikte calistigi isimlerin Ziraat Bankasi`na atanmasinda en ciddi itirazi getirdigi iddiasi dogru mudur? Omer Baktir ve Cengiz Gogebakan hakkinda bu donemde Halkbank`ta yasanan bir tartisma soz konusu mudur? Bu tartismalarda Gogebakan`in yeniden yapilandirmalardan sorumlu oldugu doneme dair konular gundeme gelmis midir?
4. Sayin Aydin`in Ziraat Bankasi`na gectigi andan itibaren Omer Baktir bankada adi konulmamis sekilde goreve baslamistir. Sayin Aydin bu denli deger verdigi yoneticilerini neden Halkbank~tan tutma imkani bulamamistir? Cengiz Gogebakan`in hemen Genel Kurul sonrasinda (iki hafta icinde) ayrilmasinda Halkbank yonetimine 2010 Mayis ayinda atanan yeni Yonetim Kurulu Uyelerinin israrli talebinin oldugu soylenmektedir. Bu dogru mudur?
5. Huseyin Aydin`in israrla atamak icin aylardir Yonetim Kurulu ile tartistigi ve hatta Olaganustu Genel Kurul restini cektigi isimlerin kariyerleri bu israri anlamli kilmakta midir? Turkiyenin en buyuk bankalarindan birinden ayrilan bu yoneticilerin yeni konumlarinda basarilari neler olmustur? Ornegin Omer Baktir sektor disinda bir gorev bularak ayrilmistir: bugun Turkiye`nin en buyuk bankasina Pazarlamadan sorumlu Genel Mudur Yardimcisi olarak ataniyor olmasi ne derece sektor uygulamalari ile uyumludur?
6. Halkbank-Pamukbank birlesmesi sonrasinda bugun gelinen noktada Halkbank kokenli neredeyse hic ust duzey yonetici kalmamistir. Ziraat Bankasinda da benzer bir resmin ortaya cikacagi anlasilmaktadir. Daire Baskanliklari duzeyine yurutulen calismalarda Halkbank`tan isimler gecmekte; ancak hemen hepsinin Pamukbank kokenli oldugu anlasilmaktadir. Bu tercihlerdeki israrin sebebi nedir? Yuz kusur yillik mazisi ile Ziraat Bankasi`nin icerisinden yonetici cikartilamamasinin anlami nedir? Olmaz denilmesin; Halkbank ornegi ortadadir. Ayni film simdi Ziraat Bankasi`nda oynanmaktadir. Atamalarin arkasindaki buyuk israrin gelecek cevaplarla netlestirilmesini bekliyoruz.
FİNANSGÜNDEM:COM

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • niş15 Kasım 2011 08:49

    Bütün bankaların my, yk ve gmy lerinin CV leri yayınlanır diyorsun da, orda bu kişilerin usulsuz kredilerden dolayı TMSF nin el koyduğu bankalarda teftiş kurulu başkanı olduğunu, küçük bir bankada şube müdür yrd iken nasıl GMY, hatta GM olduğunu da yazar mı. Bu kişiler bu bankalarda GMY şimdi. Benim finansgündemden istediğim bu ayrıntıların görülmesi

  • 15 Kasım 2011 00:16

    bizler uzun zamandır ziraat bankasında çalışmaktayız.kurumumuz için çok büyük fedakarlıklarda bulunduk.maaşlarımızın artması ve hayata tutunabilme ümidiyle sınavlara girdik.bu sınavı bazılarımız kazandı,bazılarımız kazanamadı.maaşımızın artacağı ümidiyle tayinimiz oldu,evimizi,yuvamızı değiştirdik.gel gör ki maaşlarımızda hemen hemen hiçbir artış olmadı(400 TL civarı artması gerekiken ortalama sadece 50 TL arttı) hepimiz şok geçirdik.şimdi aynı sene işe başlayıp aynı ünvan arasında büyük maaş farkları oluştu.personel arasında ayrıma gidildi.Ama ne umutlarımız vardı.yeni ünvanımızla birlikte maaşımız da artacaktı,rahat geçinebilecektik,bizlerde başka kurum çalşanları gibi rahat bir nefes alacaktık.şok olduk resmen şok,yüreğimiz parçalanıyor,yazık,çok yazık,bu keyfi uygulamalara.kimselere sorulmadı,kimselere bildirilmedi,tepeden inme karar uygulandı.Banka bu duruma düşmemeliydi.çok yazık.

  • 14 Kasım 2011 22:20

    "Ziraat ve Halkbankası üst yönetimlerine ilişkin finansgündem ayrıntılı kariyer dökümü vermesini, ve bu sayede gerekli kriterleri öğrenebilmeyi rica ediyorum" yazan aekadaş google da ara yada bekle biraz ziratin yönetim sayfasına girersin, zaten bütün bankaların y.k. üyeleri, gm ve gmy lerinin cvleri bankanın sitesinde her zaman yayınlanır.

  • kris11 Kasım 2011 16:30

    Yüzküsur yıllık ve yirmibine yakın çalışanı olan bankaya genel müdür dahil gmy ve diğer ünvanlar için de dışardan eleman getirilmesi normal değildir. Genel Müdür şunu diyebiliyor mu bu bankadan eleman bulamadım o yüzden getiriyorum, diyemiyorsa o zaman dışardan kimseyi de getirmesin

  • sorular hk11 Kasım 2011 15:07

    Sayın Soru 2 hk. : bu soruların tamamına Ziraat yönetimi bir zahmet cevap versin o zaman. Sorular elbette ispata veya teyide dayanmalı ama en azından su soru önemli: Yönetim Kurulu neden bu derece direndi ve neden bu isimler Sayın Aydın bu derece ısrarcı? Kimse iyi bankacı vs demesin cunku bu kariyer hıkayeleri bunu desteklemiyor. Evet beyler: CEVAPLAR!

  • Soru 2 Hk.11 Kasım 2011 14:30

    Soru metni içinde geçen Halkbank eski YK Üyesi Burhaneddin Tanyeri'nin kamuda başka görev almamayı tercih etmesi acaba ne kadar doğru? Bilindiği kadarıyla bu tasarruf kendi tercihi değil, bizzat Ankara'nın takdir ve kararı ile olmuştur. Ayrıca kendisinin H.Aydın'ın en yakın arkadaşlarından birisi olduğunu da bilmek gerekir. Soru metinlerinde verilen bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

  • yazık11 Kasım 2011 09:38

    bu sorulara cevap verilmeyeceği belli. verilebilseydi zaten bu gurultu kopmazdı. vay be, helal olsun ne diyelim. ustalık donemınde boyle kadrolar. maşallah beyler.

  • 11 Kasım 2011 09:30

    Butun isimler Halkbanktan geldi.Tahminim yakinda halkbank ile ziraat bankasinin birlesmesi olacak. Tek bir yerden yonetilsin, yorulmasin hic kimse. Bu arada herkes burasi kamu diyor; siz onu bir de calisanlara sorun bakalim. Calisanlara soylenen su: isine geliyorsa, sonucta burasi ozel sektor sozlesmelisin, isine gelmiyorsa gerekeni yapariz, kapi orada...

  • standart11 Kasım 2011 09:07

    arkadaşlar, hiç kimse kendini kandırmasın. dunyada bu denlı buyuk calkantılar var. ülkede tarım ve hayvancılıkta, bölgesel kalkınma ıhtıyac had safhada, ulkenın en buyuk bankasının Genel Muduru degısıyor. Bolye bır ortamda konusulan tek sey o olsun bu olmasın, adamcılık ekıpcılık hatta kusura bakmayın cetecılık. Boyle sey olmaz. Ülkenin hizmete ıhtıyacı var. Bir akdro degısımı bes ay surer mi? Hukumet bunun hesabını birilerinden sormalıdır.

  • Bankder11 Kasım 2011 00:11

    Ziraat Bankası gibi geçmişi Cumhuriyet tarihinden daha eski olan bir kurumun hala içinden kendi yöneticilerini doğuramaması kaygı verici ve elim bir durumdur. Yönetimin Bankanın geleceğini bankayı tanıyan bilen ve Bankayı özümsemiş olan nitelikli personeller üzerine inşaa etmesi gerekmektedir. Bankaya teftiş kurulu dışından giren bir personel bile bu Bankada değer ürettiği ve kendini yetiştirdiği süreceen iyi noktalara gelebileceği bir zemin oluşturulmalıdır. Ziraat Bankasındaki kast sistemine derhal sonverilmeli, personelin 2-3 senedir bozulan motivasyonunun düzeltilerek iadesi sağlanmalıdır. Özellikle 98 ve sonrasında işe giren arada yapılandırma furyalarında sınav gecikmeleri ile mağdur olmuş, bankayı sırtında taşıyan çalışanların önceki mağduriyetleri derhal giderilmelidir. Bankada nitelikli personel çoktur. Önemli olan bunları tespit edip Bankaya kazandırılmasıdır.Ziraat, güç içinde, yetkinlik ve yenilikçiliği dışarda aramana gerek yok...

  • misafir10 Kasım 2011 22:04

    evet. emeklinin her havalesinden 50 tl. çftçiden 0/0 3 komisyon, ticari müşteriden kredi yenilamade 10,000 tl de 350 komisyon ½ 26 faiz . helal olsun yeni yonetima

  • Bankacı10 Kasım 2011 17:50

    İşin sırrı çok verimli çalışmaktan, bankacılığa hakim olmaktan, çok iyi bankacı olmaktan geçiyor.. Halkbank, Pamukbank birleşmesi ile okyanus geçmiş bir bankadır. Üstün başarı örnekleri çoktur. Ziraat Bankası'nın da önü çok açıktır bundan böyle..Ziraat Bankas'nın piyasada artık çok etkili olacağını düşünüyorum. Çok konuşmaktansa çok iş yapmak ve krumun önceliklerini öne çıkarmak asıl amaçtır.

  • dost10 Kasım 2011 13:37

    Ziraat ve Halkbankası üst yönetimlerine ilişkin finansgündem ayrıntılı kariyer dökümü vermesini, ve bu sayede gerekli kriterleri öğrenebilmeyi rica ediyorum

  • liberal10 Kasım 2011 09:15

    Bundan 10 yıl önce Ziraat ve Halk da şube müdürü daire başkanı olanlar yerinde kalır veya emekli falan olurken, aynı dönemlerde katılım bankalarında müdür yardımcısı olanlar, şimdi Ziraat ve/veya Halkbank da GMY oluyor. Şimdi ya bu kişiler muhteşem başarılı ya da bu işi birilerinin soruşturması gerekiyor

  • norin10 Kasım 2011 09:11

    Bir GMY halkbankadan arap-türk e gidiyor, sonra bu sefer ziraate geri gelecek, bir tanedi inşaat sektörüne gidiyor ziraat e dönecek. Bu olayların bir açıklaması olmalı, burası kamu kuruluşu, bir açıklama olması gerekiyor topluma ve çalışanlara? Bu kişilerin sırrı ne yani

  • vatandaş09 Kasım 2011 20:13

    sayın cancan dediğinize katılıyorum.ziraat'in yönetim kurulu ve genel müdür yardımcılığına can akın çağlar tarafından katılım bankalarının şube müdürleri getrildi.o zmaan millet niye yaygara koparmadı?

  • cancan08 Kasım 2011 19:23

    can akın bu adamları getiriken niye bu kadar yaygara kopmadı ...şimdi neden h.aydın a linç girişimi var....can ın getridiği adamların hangisi 1200 den fazla şubesi olan ziraat bankasın uyan adamlardı...katılım bankasında şube müdürlüğünü beceremeyen adamlar getriliken nerdeydiniz...

  • beyaz olmali07 Kasım 2011 16:12

    yeni yonetimin sunu dusunmesi lazim bence. buyuk beklentileri heba ettiler. aylardir konusulanlara bakin.artik bu bankanin olumlu seylerle anilmasinin zamaniu geldi. ama maalesef hala ekipler kadrolar kose kapmacalar. yazik yani.

  • gri06 Kasım 2011 18:30

    bu olay siyah ya da beyaz değil gridir.Ziraat Bankası yönetimi 2003 yılından itibaren hangi başarı bir işe imza atmıştır.Yani patronu hazinenin verdiği görev zararı kağıtlarından elde ettiği faiz dışında bir bankacılık faaliyet geliri var mıdır?Bu yönetin değilmidir bankanın sermaye yeterlilik rasyosunu 21 den %14'e düşüren.Bankanın karşılıklarını bilgisayar sistemi yetersiz diye düzgün ayrımıyan..

  • 06 Kasım 2011 16:44

    Bunlara cevap bence de sart ama burasi kamu arkadaslar. yine birileri birilerini bir yerlere tasiyor iste. yarin da bunlar giden gelenler hakkinda tartisilir. bu ise koklu cozum sart o da bu memlekette olmaz

  • Adalet06 Kasım 2011 16:40

    SOrularda onyargilar olabilir. Sanirim Ziraatten ayrilan arkadaslar konuyu boyle takip ediyor. Ama ne olursa olsun bence de cevaplanmali. Herkes ne oldugunu bilsin

  • 06 Kasım 2011 15:10

    istanbula tasinma surecinin hizlanmasi icin bu kararlar alindi diye duyduk.Eski yoneticiler istanbul olayina sicak bakmiyordu cunku.Artik H.Aydin zorla personeli istanbula tasiyacak.