BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisVergi Müfettişleri Derneği’nden tepki----

Vergi Müfettişleri Derneği’nden tepki

Vergi Müfettişleri Derneği’nden tepki
20 Nisan 2016 - 14:14 www.finansgundem.com

Dernek tarafından yayınlanan gazete ilanında bürokratik oligarşinin tek çatı başarısına karşı harekete geçtiği öne sürüldü..

 

 

FINANSGUNDEM.COM

Vergi Müfettişleri Derneği’nden ‘bürokratik oligarşi’ tepkisi.  5 bin üyeli dernek tarafından gazete ilanıyla kamuoyuna duyurulan tepkide, kurumsal huzur, kardeşlik ve kaynaşma ortamının ihdas edilemediği önü sürüldü.

2011 yılında vergi denetimi yapan dört ayrı birimin büyük bir reform ile Vergi Denetim Kurulu çatısı altında Vergi Mütfettişi unvanında birleştirildiği, vergi müfettişlerinin A, B,C,Ç Grup Başkanlıkları altında toplandığı, vergi müfettişi sayısının 8500’ü A Grup Başkanlıklarında olmak üzere 10 bini aştığı, Vergi Denetim Kurulu’nun her yıl artan başarısında en büyük payın A Grup Başkanlıklarında görev yapan vergi müfettişlerinin olduğu belirtilerek, “Daha önce dört başlı unvan ayrımı, şu an fiilen iki farklı birim üzerinden ‘A Grup Başkanlıkları’ ve ‘ B,C,Ç Grup Başkanlıkları’ olarak devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Görev dağılımı yönünden getirilen bu alfabetik ayrım, bürokratik oligarşi eliyle adeta hiyerarşik bir kariyer basamağı dayatmasına, sayıca azınlık olan bir zümrenin, vergi denetiminin tüm yükünü üstlenmiş olan çoğunluğa tahakkümüne dönüşmüştür. Bakanlığın (Maliye) çeşitli birimlerinde yapılan idari atamalarda dahi görüleceği üzere hep aynı zümreden atamalar yapılmaktadır” denildi.

Vergi denetiminin tek çatı altında toplanması reformuna destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve  Maliye Bakanı’na teşekkür edilen ilanda, vergi denetiminde tek çatının başarısı ve verimliliği ortadayken, bürokratik oligarşi tarafından tekrar eski çok başlı vergi denetimi dönemindeki kast sistemini canlandırmak adına yeni formül arayışlarına girildiği öne sürüldü.

İşte Vergi Müfettişleri Derneği adıyla yayınlanan tam sayfa gazete ilanı...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali 27 Mayıs 2016 11:29

    İlk fırsatta hortlamak için uyumak zorunda kalan oligark bürokratlar zamanın geldiğini mi düşünüyor acaba

  • Ekonomist 24 Nisan 2016 14:44

    Yorum yapan arkadaşlar sadece boş konuşmuş ve ego tatmini yapmışlar. . vmd demiş ki biz çok çalışıyoruz ve basariliyiz.. Siz demişsiniz biz şu okuldan mezun olduk. Başarılı okuldan olmaz yaptığın işten olur

  • kast mı21 Nisan 2016 16:36

    ne kastı arkadaşlar. sütçüimam mezunu ve ankara üniversitesi mezunu bir midir? bir tarafta az sayıda kadro açıldığı ve dahaprestijli olduğu için iyi okullardan mezun olanlar varken diğer tarafta her yıl üçbin beşbin adet alım yapılan ve nispeten vasat okullardan mezun olanlar var. devletin yararı adına, hakkaniyet adına konuşun. bu ikisi bir mi Allah aşkına? neden eşitlendiler ki? unutmayın her eşitlik adalet olmuyor.

  • Okur yazar21 Nisan 2016 00:08

    Insanların bu egoları resmen sonları olacak.

  • Zaharyas 20 Nisan 2016 23:57

    A grubundaki müfettişlerle b c ç deki müfettişler kıyas bile edilemez.

  • avukataziz20 Nisan 2016 21:42

    burokrasiye burokratlar icinden cikip aleni ve cesurca haklarini ve ulke menfaatlerini savunan bu dernek uyelerini tebrik ederim. birilerinin hala gercekleri soyluyor olmasi umut verici.

  • vedat incegül20 Nisan 2016 21:40

    Adamlar haklı. aynı meslekte böyle ayrımcılık olur mu?

  • skg20 Nisan 2016 17:08

    vergi müfettişleri derneğini kendi içlerindeki haksızlığı büyük bir cesaret ve güzel bir uslupla kamuoyuna duyurmayı başardığı için kutluyor ve keşke herkesin üyerinin menfaatleri için bu kadar özveriyle çalışan bir derneği olsaydı diyorum

  • ahmet gündoğdu20 Nisan 2016 14:59

    Gerçekten cok haklı bi dava maliyeda kast sistemi son bulmalı A,bcç ayrımı son bulmalı