Yazdır

Vergi Müfettişleri Derneği’nden tepki

Tarih: 20 Nisan 2016 - 14:14

Dernek tarafından yayınlanan gazete ilanında bürokratik oligarşinin tek çatı başarısına karşı harekete geçtiği öne sürüldü..

 

 

FINANSGUNDEM.COM

Vergi Müfettişleri Derneği’nden ‘bürokratik oligarşi’ tepkisi.  5 bin üyeli dernek tarafından gazete ilanıyla kamuoyuna duyurulan tepkide, kurumsal huzur, kardeşlik ve kaynaşma ortamının ihdas edilemediği önü sürüldü.

2011 yılında vergi denetimi yapan dört ayrı birimin büyük bir reform ile Vergi Denetim Kurulu çatısı altında Vergi Mütfettişi unvanında birleştirildiği, vergi müfettişlerinin A, B,C,Ç Grup Başkanlıkları altında toplandığı, vergi müfettişi sayısının 8500’ü A Grup Başkanlıklarında olmak üzere 10 bini aştığı, Vergi Denetim Kurulu’nun her yıl artan başarısında en büyük payın A Grup Başkanlıklarında görev yapan vergi müfettişlerinin olduğu belirtilerek, “Daha önce dört başlı unvan ayrımı, şu an fiilen iki farklı birim üzerinden ‘A Grup Başkanlıkları’ ve ‘ B,C,Ç Grup Başkanlıkları’ olarak devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Görev dağılımı yönünden getirilen bu alfabetik ayrım, bürokratik oligarşi eliyle adeta hiyerarşik bir kariyer basamağı dayatmasına, sayıca azınlık olan bir zümrenin, vergi denetiminin tüm yükünü üstlenmiş olan çoğunluğa tahakkümüne dönüşmüştür. Bakanlığın (Maliye) çeşitli birimlerinde yapılan idari atamalarda dahi görüleceği üzere hep aynı zümreden atamalar yapılmaktadır” denildi.

Vergi denetiminin tek çatı altında toplanması reformuna destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve  Maliye Bakanı’na teşekkür edilen ilanda, vergi denetiminde tek çatının başarısı ve verimliliği ortadayken, bürokratik oligarşi tarafından tekrar eski çok başlı vergi denetimi dönemindeki kast sistemini canlandırmak adına yeni formül arayışlarına girildiği öne sürüldü.

İşte Vergi Müfettişleri Derneği adıyla yayınlanan tam sayfa gazete ilanı...

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/vergi-mufettisleri-derneginden-tepki/1010213