Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sahte imzayla usulsüz kredi verdiği ortaya çıkan Türk bankası Rusya’da sıkıntılı günler geçiriyor. Konu o kadar önemli ki, mahkeme sonucunda bankanın lisansının iptali bile gündeme gelebilir.
Rusya’da faaliyet gösteren Türk bankasında meydana gelen usulsüz kredi işleminin yargıya taşınması bankanın Türkiye’deki genel müdürlük binasında soğuk duş etkisi yaratmış. Bankaya yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, Rusya pazarında faaliyet gösteren Türk şirketinin yöneticisi ortağının imzasını taklit ederek bankadan yaklaşık 2.5 milyon dolarlık kredi çekmiş. Durumu fark eden diğer ortak ise konuyu Rusya adli makamlarına taşıyarak hakkını aramaya başlamış.
MÜDÜR TÜRKİYE’DE SORGULANDI
İmzası taklit edilerek şirketi adına kredi çekilen şahsın 6 aydır Türkiye’de olması ve bu dönemde Rusya’ya hiç giriş çıkış yapmamış olması da mahkemeye sunulan en önemli deliller arasında. Çünkü bu kadar yüklü kredi verilirken iki ortağın da banka yöneticilerinin önünde hazır bulunması ve imza yetkisi olan ortakların kredi için birlikte imza atmaları gerekiyor. Kredi kullanılırken imzasının taklit edildiğini öne süren ortağın mahkemeye başvurmasıyla ortaya çıkan olayın bankanın Türkiye’deki merkezinden de yakından takip edildiği ve kısa bir süre önce Türkiye’ye çağrılan müdürün genel müdürlükte sorgulandığı bize ulaşan bilgiler arasında.
BANKANIN LİSANSI İPTAL EDİBELİBİLİR
Yabancı ortağı da bulunan Türk bankası yöneticilerinin beklenmedik bir anda ortaya çıkan bu sıkıntılı olayı atlatmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıkları belirtiliyor. Mahkemenin usulsüz işlemi cezalandırması halinde bankanın Rusya’daki lisansının iptal edilebileceği vurgulanıyor. FİNANSGUNDEM olarak mahkemeyi ve konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tüm ayrıntıları FİNANSGUNDEM’den takip edebilirsiniz…
Habere bak bankanın adı bile yok
Rusya'daki Türk Bankalari özvarlik büyüklükleri itibariyle bir kisi veya kurulusa 2.5 milyon dolar kredi acamazlar. En az 25 milyon dolar sermaye gerekir.
Deniz Feneri skandali patlayinca, dönemin Vakifbank AG Frankfurt Müdürü de Türkiye'ye gidip bir daha geri dönmemisti. Eee haliyle, "Giden gelmiyor acep ne istir?"
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.