Yazdır

Türk bankasının başı Rusya'da belada

Tarih: 20 Aralık 2010 - 01:30

Usulsüz kredi işlemi bankanın başına büyük dert açtı! Yargıya intikal eden olay ‘lisans iptaliyle’ sonuçlanabilir. Banka yöneticileri tedirgin…

Sahte imzayla usulsüz kredi verdiği ortaya çıkan Türk bankası Rusya’da sıkıntılı günler geçiriyor. Konu o kadar önemli ki, mahkeme sonucunda bankanın lisansının iptali bile gündeme gelebilir.
Rusya’da faaliyet gösteren Türk bankasında meydana gelen usulsüz kredi işleminin yargıya taşınması bankanın Türkiye’deki genel müdürlük binasında soğuk duş etkisi yaratmış. Bankaya yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, Rusya pazarında faaliyet gösteren Türk şirketinin yöneticisi ortağının imzasını taklit ederek bankadan yaklaşık 2.5 milyon dolarlık kredi çekmiş. Durumu fark eden diğer ortak ise konuyu Rusya adli makamlarına taşıyarak hakkını aramaya başlamış.
MÜDÜR TÜRKİYE’DE SORGULANDI
İmzası taklit edilerek şirketi adına kredi çekilen şahsın 6 aydır Türkiye’de olması ve bu dönemde Rusya’ya hiç giriş çıkış yapmamış olması da mahkemeye sunulan en önemli deliller arasında. Çünkü bu kadar yüklü kredi verilirken iki ortağın da banka yöneticilerinin önünde hazır bulunması ve imza yetkisi olan ortakların kredi için birlikte imza atmaları gerekiyor. Kredi kullanılırken imzasının taklit edildiğini öne süren ortağın mahkemeye başvurmasıyla ortaya çıkan olayın bankanın Türkiye’deki merkezinden de yakından takip edildiği ve kısa bir süre önce Türkiye’ye çağrılan müdürün genel müdürlükte sorgulandığı bize ulaşan bilgiler arasında.
BANKANIN LİSANSI İPTAL EDİBELİBİLİR
Yabancı ortağı da bulunan Türk bankası yöneticilerinin beklenmedik bir anda ortaya çıkan bu sıkıntılı olayı atlatmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıkları belirtiliyor. Mahkemenin usulsüz işlemi cezalandırması halinde bankanın Rusya’daki lisansının iptal edilebileceği vurgulanıyor. FİNANSGUNDEM olarak mahkemeyi ve konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tüm ayrıntıları FİNANSGUNDEM’den takip edebilirsiniz…

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/turk-bankasinin-basi-rusyada-belada/296851