Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Halep'te düzenlenen bir ticaret fuarında konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Ekonomik krizin en önemli nedenlerinden biri, Suriyelilerin Lübnan'a götürdüğü para ve Lübnan'da bankacılık krizi gerçekleştiğinde o para gitti ve biz de bedelini ödedik" diyerek ekledi:
Suriye yurttaşlarının Lübnan mali sektöründeki milyarlarca dolarlık mevduatlarının bloke edildiğini belirten Esad, 20 ile 42 milyar dolar arası tutardaki Suriye mevduatının kaybedilmiş olabileceğini duyurdu.
"Böyle bir rakam Suriye'ninki gibi bir ekonomi için dehşet vericidir" vurgusunu yapan Esad, ABD'nin Suriye'ye en ağır yaptırımları dayattığı Sezar Yasası'nın haziranda yürürlüğe girmesinden evvel krizin çıktığını belirterek "Nedeni Lübnan bankalarında kaybolan para" diye altını çizdi.
Geçmişte döviz mevduatlarının tutarının 170 milyar doları bulduğu Lübnan bankacılık sektörü, Lübnan para biriminin yere çakılması ve sermaye kaçışına karşı önlemler alınması üzerine geçen yıldan beri yurtdışına para çekilmesi ve işlem yapılmasına çok sıkı kısıtlama uyguluyor, bu da tasarruflarına ulaşamayan mevduat sahiplerinin büyük tepkisini çekiyor.
Suriyeli iş insanları da çok sıkı kısıtlamalar nedeniyle bir zamanlar petrol geliriyle temel ihtiyaç maddelerinin alımında kullanılan yüz milyonlarca doların Lübnan bankacılık sektöründe mahsur kaldığından yakınıyor. Suriye, ithalat yapabilmek için ABD yaptırımlarını aşmak açısından Lübnan bankalarının oynadığı rolden de oldu.
Temel ihtiyaç maddelerine erişimde zorluk çekilen Suriye'de yakıt sıkıntısının üzerine son olarak ekmek zammı eklendi.
Suriye lirasının çöküşü TL'ye yarıyor
ABD'den Esad'a "Sezar Yasası" yaptırımı
Jefrey: Sezar Yasası'nın amacı Esed rejimiyle bağı koparmak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.