Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Devlet Mali İstihbarat Servisinin (Rosfinmonitoring) verilerine göre, ülkede her sene ortalama 61 milyar ruble (930 milyon dolar) değerinde aktiflere devlet tarafından el konuluyor.
Rosfinmonitoring raporuna göre, 2018 yılının yalnızca ilk yarısında Rusya’da 47,9 milyar ruble tutarında aktiflere el konuldu.
Mahkemelerin mülklere el konulması yönünde karar verdiği davaların sayısı 2013-2017 yılları arasında 15 binden 40 bine yükseldi.
Tüm davalarda 350 milyar ruble tutarındaki aktifin 250 milyar rublesine, kredi, finans ve bütçe alanlarında işlenen ve yolsuzluk suçlarından dolayı el konuldu.
Rosfinmonitoring’in verilerine göre, vergi kaçakçılığı, zimmete para geçirme, dolandırıcılık, asılsız iflas, yasa dışı bankacılık faaliyetleri, görevi kötüye kullanma, rüşvet almak ya da vermek ve rüşvete aracılık etmek bu suçların başında geliyor.
Rusya’da en fazla şüpheli işlemin kayıtlara geçtiği sektörler şöyle:
Kredi kuruluşları
Ödeme operatörleri
Leasing şirketleri
Posta kuruluşları
Emlakçılar
GSM operatörleri
Mikrofinasn kuruluşları
Özel emeklilik fonları
Hisse senedi şirketleri
Sigorta şirktleri
Rehinciler
Yasa dışı gelirler nerelere gidiyor?
RBC’nın haberinde, Rusya’da yasa dışı yollarla elde edilen gelirlerin aklanması için izlenilen yollar ise şöyle sıralandı:
-Letonya, Litvanya, Estonya, Moldova gibi Doğu Avrupa transit ülkeleri,
-ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İsviçre gibi Batı ülkeleri,
-İngiliz Virjin Adaları, Kıbrıs, Hong Kong, Panama gibi mali sistemi şeffaf olmayan “vergi cenneti” ülkeler,
-Kuzey Kore, İran gibi Batı’nın “kara liste”sindeki ülkeler,
-Kırgızistan, Çin gibi Asya ülkeleri.(Turkrus)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.