Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’nin haberine göre, Rusya’nın dış ticaretinde rublenin payı yüzde 40’a yükselirken, dolar ve euro son yüzde 90’lık orana karşı yüzde 30’un altında bir paya sahip.
Daha önce yapılan açıklamaya göre, Moskova ve Pekin tamamen ulusal para birimleri ruble ve yuan üzerinden anlaşmalara geçmişti. Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan Rusya karşıtı yaptırımların arka planında, euro ve doların reddedilmesi ve ulusal para birimlerinde ödemelere geçiş, dış ekonomik ödemeler yapılırken riskleri en aza indirmeye yardımcı olduğu bildiriliyor.
Ancak ulusal para birimleriyle yapılan ödemelerde bir takım nüanslar bulunduğu açıklanıyor. Örneğin, Rusya dünya ülkeleriyle ticaret yaparken Hint rupisi, Özbek somu, Kazakistan tengesi ve Ermenistan dramı alıyor. Bu nedenle Rus şirketleri, ABD ve Avrupa para birimlerinden daha az likit olan fazla para birimleri biriktiriyor. Türk lirası ve rupi de dahil olmak üzere Rusya’nın ortaklarının bazı para birimleri, döviz kurunu yüksek dalgalanması ile oldukça değişken ve bu nedenle takas edilmesi oldukça zorlaşıyor.
Buna ek olarak ajansın bildirdiğine göre, Moskova’nın rezerv fonlarının istikrarını korumak ve bunları hızla diğer para birimleriyle değiştirmek için hala dolar ve euroya ihtiyacı var.
BRICS ülkelerinin (Rusya, Brezilya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) tek bir para birimi oluşturması para birimi sorununun çözümüne yardımcı olabilir, ancak bunun yakın gelecekte gerçekleşmesi pek olası olmadığı öngörülüyor.
VEB.RF üst düzey bankacı ve eski Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Sergey Storçak, Gazeta.Ru’ya verdiği bir röportajda ABD dolarını kullanmamak için çok az ön koşul olduğunu söyledi. Storçak’ın açıklamalarına göre, tek bir BRICS para biriminin ortaya çıkması için uygun siyasi ve ekonomik önkoşullar gerekli.
Rusya'nın GSYH'sinde negatif revize
Rusya'dan "varlıklara el koymaya" misilleme hazırlığı
Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı
Batının transfer sisteminde kendi paranızı kullanamazsınız!!!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.