BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporParis Olimpiyatları, Premier Lig'i solladı----

Paris Olimpiyatları, Premier Lig'i solladı

Paris Olimpiyatları, Premier Lig'i solladı
09 Eylül 2024 - 12:45 www.finansgundem.com

2024 Paris Olimpiyatları, 11,4 milyar dolarlık marka değeriyle Premier Lig’i geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci spor organizasyonu haline geldi.

Uluslararası marka değerleme şirketi Brand Finance'ın raporundan derlenen bilgilere göre, Paris Olimpiyatları'nın marka değeri 11,4 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen ve 2021'de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları'nın değeri ise 8,3 milyar dolar olarak belirlenmişti. Bu durumda, Paris Olimpiyatları’nın marka değeri, Tokyo'ya kıyasla yüzde 37,3 oranında artış gösterdi.

Paris Olimpiyatları, dünyanın en popüler spor liglerinden biri olan İngiltere Premier Lig'i de geride bıraktı. Premier Lig'in marka değeri 9,9 milyar dolar seviyesinde kalırken, Amerika Birleşik Devletleri'nin basketbol ligi NBA'in değeri 8,9 milyar dolar olarak hesaplandı.

Dünyada en yüksek marka değerine sahip tek spor organizasyonu ise Amerikan Futbolu Ligi (NFL) oldu. Brand Finance verilerine göre NFL'in marka değeri 24 milyar dolarla zirvede yer alıyor.

YENİ REKORLARIN KIRILMASI BEKLENİYOR

Paris Olimpiyatları’nın marka değerindeki 11,4 milyar doların 4,3 milyar dolarlık kısmı ulusal olimpiyat komitelerinden gelirken, 7,1 milyar doları Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden (IOC) kaynaklanıyor. Yayın hakları ve sponsorluk anlaşmaları, bu büyük marka değerine en fazla katkı sağlayan unsurlar arasında yer alırken, bilet satışları en az gelir getiren alan olarak dikkat çekiyor. Organizasyonun ana hedefi, bu alanda kâr elde etmekten ziyade geniş kitlelere ulaşmak olarak öne çıkıyor.

Paris Olimpiyatları'nda satılan 9,53 milyon biletle yeni bir rekor kırıldı. 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda 8,3 milyon bilet satılmışken, bu rekor 28 yıl sonra Paris’te aşıldı.

2028 yılında Los Angeles’ta düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda ise hem ek gelir hem de sponsorluk anlaşmaları açısından yeni rekorların kırılması bekleniyor.

ABD, Paris Olimpiyat Oyunları'nda zirvede yer aldıABD, Paris Olimpiyat Oyunları'nda zirvede yer aldı

 

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında Çin, liderliğini sürdürdüParis 2024 Olimpiyat Oyunlarında Çin, liderliğini sürdürdü

 

Paris için olimpiyatlar hayal kırıklığıParis için olimpiyatlar hayal kırıklığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)