BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisORA battı, Çağlar soruşturması sürüyor----

ORA battı, Çağlar soruşturması sürüyor

ORA battı, Çağlar soruşturması sürüyor
03 Ekim 2012 - 18:57 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası’nın Ora AVM ile ilgili verdiği kredinin tartışmaları sürüyor. Daha önce Çağlar’ı savunan BDDK şimdi ne diyecek?

FİNANSGÜNDEM-ÖZEL
Ziraat Bankası’nın Ora Alışveriş Merkezi’ne verdiği 285 milyon euroluk kredi ile ilgili haberlerin basında yer alması üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bir açıklama yaparak, “Can Akın Çağlar’ın Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü döneminde verilen kredide ‘mevcut durum itibariyle zarar doğurucu bir husus meydana gelmediğini’ belirtmişti. Yani Kurum bir anlamda Kurul Üyesi olan Can Akın Çağlar’ı savunmuştu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verilmişti.
Basında çıkan muhtelif haberlerde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyesi Can Akın ÇAĞLAR hakkında daha önce Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı’nın 3.5.2011 tarih ve 1487 sayılı yazısı ekinde Kurumumuza ulaşan şikayet dilekçesine de konu olan bazı iddialara yer verildiği görülmüştür. Söz konusu iddialar, Kurumumuz denetim elemanlarından oluşturulan 4 kişilik bir ekip tarafından incelenmiş ve hazırlanan 5.3.2012 tarihli Raporda
- Dilekçede yaşandığı iddia edilen ihtilaf konusu hususların bankacılık mevzuatı kapsamında değerlendirilebilecek bir yönünün bulunmadığı,
- İddialarda adı geçen kişi merkezli risk grubuna tahsis edilen krediler açısından mevcut durum itibariyle zarar doğurucu bir husus meydana gelmemiş olması nedeniyle yapılacak ilave bir değerlendirmeye gerek bulunmadığı,
- Söz konusu kredilerin bankacılık ve sübvansiyonlu krediler mevzuatına aykırılık oluşturmadığı tespitlerine yer verilmiştir."
Peki, şimdi ne olacak? Ziraat Bankası tarafından verilen Ora kredisi, bankanın bilançosunda yerini aldı. Bu batık kredi banka bilançosuna girmekle kalmadı, bugün Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Ora iflas etti. Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre bir süreden beri ‘battı-batıyor’ söylentileri ile anılan Bayrampaşa’daki Ora İstanbul AVM için iflas erteleme talebinde bulunulduğu ortaya çıktı. Alacaklı firmalar, iflas erteleme talebine itiraz etti; dosyaya müdahil oldu. 12’ye yakın alacaklı arasında yer alan Öztiryakiler Mutfak ise alacağını tahsil edemeyince, 400 milyon dolarlık şirketin iflasını istedi. Şirketin iflasına karar verilmesi durumunda dev alışveriş merkezinin tasfiyesi gündeme gelecek.
Bu kredi ile BDDK Üyesi Can Akın Çağlar hakkındaki soruşturma sürüyor. Daha önce bir açıklama yaparak Kurul Üyesi’ni savunan BDDK bakalım yeni bir açıklama yapacak mı?

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilinç06 Kasım 2012 23:25

    çağlar kim ki o krediyi versin ona baskı yapan siyasiler asıl sorumludur. ayrıca yeni yönetim de almış başını gidiyor. tam bir yağma var. herkes nasıl vurgun yaparım diye düşünüyor. hak hukuk bankada kalmadı. eğitimli insan istenmiyor açıköğretim mezunu, yalaka, dost arkadaş, hemşehrilik, etnik köken vb unsurlar atamalarda ön plana geçmiş durumda. Mithatpaşa kalksa bunları görse kahrından ölürdü idama gerek kalmazdı.

  • zafer güçlü07 Ekim 2012 22:37

    personelin ahı tutmuştur..dokuz senede 50 tl zam verdi çalışana paralarıda millete yedirdi..sanki yerine gelen çokmu iyi al birini vur ötekine...bu admlardan başka bankayı yönetecek adam yok ya türkiyede iyi olmuş..daha beter olun alma mazlumun ahını çıkar aha böyle aheste aheste..

  • yorumcu03 Ekim 2012 23:07

    Sadece Tayyar değil. Çok kişinin ahı var. Hepsinin ahı yavaş yavaş çıkacaktır diye düşünüyorum. Tabii bu olay sadece Çağlar'ı değil, o dönem görevde bulunan Yönetim Kurulu Üyelerini de, krediyi teklif eden şubeden Yönetime gelinceye kadar imzası bulunan herkesi etkileyecektir.

  • tayyar 03 Ekim 2012 22:38

    eski müfettiş tayyar'ın ahı yavaş yavaş çıkıyor adam haklıymış iddialarında

  • yorumcu03 Ekim 2012 21:34

    Ziraat Bankası son zamanlarda Çağlar'ın çiftliği gibi kullanılmaya başlanmıştı. Ancak işin bu boyuta varacağına kimse ihtimal vermemişti sanırım. Bir arkadaş hatırına bankanın 700 milyon lira parasını batırdı.

  • fan klübü03 Ekim 2012 14:38

    can akın çağlar fan klübü üyeleri bakalım ne diyecek ziraat bankası tarihinin en büyük batağı....can akın çağlar böylece banka tarihine geçti...