Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Odeabank yılın ikinci çeyreğinde net kârını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre sektör ortalamasının çok üzerinde, %196 oranında artırarak hızlı ve kârlı büyüme performansını sürdürdü.
Lübnan merkezli Bank Audi’nin Türkiye’deki iştiraki Odeabank, döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara ve küresel piyasalardaki belirsizliğin yarattığı ekonomik durgunluğa karşın 2016 yılının ikinci çeyreğinde net kârını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %196 artırarak 60.3 milyon TL’ye yükseltti. Bu yılın ikinci çeyreğinde
Odeabank’ın aktifleri 31 milyar TL’ye yükselirken, mevduatları 24.3 milyar TL, toplam kredileri ise 21.9 milyar TL’ye ulaştı.
Yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçların bankanın performans göstergelerindeki hızlı ve kârlı büyümeyi ortaya koyduğunu belirten Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Çok genç ve sıfırdan kurulmuş bir banka olarak yüksek seviyedeki yatırım harcamalarımıza ve ekonomik belirsizliklere karşın kârlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz.
Yılın ikinci çeyreğinde elde etmiş olduğumuz finansal başarılar müşterilerimizin bize duymuş olduğu güvenin sonucudur” dedi.
‘ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BANKACILIK SEKTÖRÜNDE BÜYÜME VE KARLILIK DAHA
DA İYİLEŞEBİLİR’
Türk bankacılık sektörünün ikinci çeyrek performansını da değerlendiren Özkaya, bankacılık sektöründeki büyüme eğiliminin halen ılımlı bir şekilde yavaşladığına dikkat çekerek, “BDDK aylık verilerine göre, 2016 Mart sonunda %14,2 olan kredilerin yıllık büyüme hızı Haziran sonunda %12,3 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde mevduatların büyüme hızı da %14,2’den %12,3’e geriledi. Böylece mevduatın krediye dönüşüm oranı %118,6’dan %119,7’ye yükseldi. Bu dönemde takibe düşen alacakların toplam kredilere oranı %3,28’den %3,30’a hafif yükseldi. Sektörün karlılığının ise ikinci çeyrekte daha iyi bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. BDDK aylık verilerine göre, Haziran itibarıyla bankacılık sektörünün net altı aylık kârı geçen yılın aynı dönemine göre %39,6 artışla 19,0 milyar TL olarak gerçekleşti” dedi ve ekledi:
“Finansal piyasalarda görülen toparlanmanın reel ekonomiye yansımaya başlaması ile önümüzdeki
günlerde bankacılık sektörünün de büyüme ve kârlılık performansının daha da iyileşeceğini düşünüyoruz. 2013 yılının ortasından beri Türkiye ekonomisinde ana sorunun yatırımcı algısının kalıcı olarak iyileşememesinden kaynaklandığını düşünüyor ve bunun sonucu yüksek seyreden risk primleri nedeniyle olumlu küresel fiyat gelişmelerinin yurt içinde enflasyon ve dolayısıyla faizlere yeterince yansımamasına neden olduğunu gözlemliyoruz. Bu bağlamda Türkiye’nin yeni bir hikâyeye sahip olması açısından yapısal reformların hayata geçirilmesi halinde, ülkemize yönelik sermaye akımlarının kalıcı olarak canlanacağını ve finansal varlıklarımızın fiyatlarının da ekonomik temellerimizle uyumlu seviyelere gelebileceğini tahmin ediyoruz.”
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.