Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'de 1991-2020 arasını kapsayan uzun yıllar ilkbahar mevsimi (mart, nisan, mayıs) yağış ortalaması 171,4 milimetre olarak ölçüldü. Bu yılın ilkbaharında 143,6 milimetre, geçen yıl ilkbahar mevsiminde 131,3 milimetre yağış düştü.
Buna göre ülkede ilkbahar yağışları, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 16 azaldı, geçen yılın aynı dönemine oranla ise yüzde 9 arttı.
İlkbahar yağışları iki yıldır normalin altında
Yıllara göre ilkbahar mevsimi yağışları son iki yıldır normalin altında kaldı. Son 30 yıl yağışları dikkate alındığında en kurak ilkbahar mevsimi 2008'de yaşandı.
En çok yağış Trabzon'da
Bu yıl ilkbaharda, iller içinde en fazla yağış 335 milimetre ile Trabzon'a, en az yağış 63 milimetre ile İzmir'e düştü.
Güneydoğu Anadolu normal oranda yağış alırken sadece Karadeniz Bölgesi'nde artış görüldü. En fazla düşüş yüzde 49 ile Ege, yüzde 36 ile Marmara bölgelerinde yaşandı. Her iki bölge de son 30 yılın en düşük ilkbahar yağışını aldı.
Yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 6 arttı
Karadeniz, ilkbaharda 189,5 milimetre yağış aldı. Yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 6 artarken geçen yılın aynı dönem yağışları civarında gerçekleşti. 2022 ilkbahar mevsimi yağışları, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yüzde 40'tan fazla artış gösterdi.
Ege Bölgesi'nin tamamına yakınında, Antalya'nın batısı, Ankara, Eskişehir, Mersin ve Sivas çevrelerinde ise yüzde 40'tan fazla azalma kaydedilirken azalma oranı İzmir ve Manisa çevrelerinde yüzde 60'ların üzerine çıktı.
Mayısta yağışlar yüzde 100'den fazla artış gösterdi
Marmara Bölgesi'nde martta yağışlar yüzde 44 azaldı
İklim değişikliği yağışlarda ciddi artışa neden oluyor
Küresel ısınmaya rağmen Antarktika'dan bu kez iyi haber!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.