BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez ile ilgili büyük iddia...----

Merkez ile ilgili büyük iddia...

Merkez ile ilgili büyük iddia...
11 Aralık 2010 - 02:12 www.finansgundem.com

Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir haberde Merkez Bankası, laikler ile hükümet arasındaki bir sonraki savaş alanı olarak gösterildi

Şimdilik olamayacak
Haberde Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın da bankayı İstanbul’a taşımaya yönelik girişimlere karşı çıktığını, bankanın, kriz dönemlerinde daha iyi bir koordinasyon sağlanması için Hazine’ye yakın olması gerektiğini savunduğuna dikkat çekildi. Haberde AKP Grup Başkanvekili Nürettin Canikli ile telefonla yapılan bir mülakata da yer verildi. Canikli, Merkez Bankası ile ilgili olarak “Muhalefet yüzünden şimdi olmayacak. Şimdi hedef gelecek yıldaki seçimler öncesi geçirmektir” dedi.
Başkenti taşıma adımı
“Muhalefet partileri, Türkiye Merkez Bankası’nın yerinin değiştirilmesini hükümetin tüm başkenti Ankara’dan İstanbul’a taşımasının ilk adımı olarak görüyor” denildiği haberde CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin “Merkez Bankası, ulusal egemenliğin bir simgesidir, onu İstanbul’a taşımak Cumhuriyet karşıtı bir mesaj olur? İstanbul, Osmanlı İmp aratorluğu’nun başkenti idi ve Başbakan bunun özlemini çekiyor biraz” değerlendirmesi de aktarıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 12 Aralık 2010 20:38

    Her kesimin takdirini yoplayan bir baskani var bu kurumun, dogrudur hazmedemezler kimileri. Turkuz, baskalarinin basarisini hazmedememek ve ayagini kaydirmak gibi bir hususiyetimiz vardir her zaman..