Yazdır

Merkez ile ilgili büyük iddia...

Tarih: 11 Aralık 2010 - 02:12

Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir haberde Merkez Bankası, laikler ile hükümet arasındaki bir sonraki savaş alanı olarak gösterildi

Şimdilik olamayacak
Haberde Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın da bankayı İstanbul’a taşımaya yönelik girişimlere karşı çıktığını, bankanın, kriz dönemlerinde daha iyi bir koordinasyon sağlanması için Hazine’ye yakın olması gerektiğini savunduğuna dikkat çekildi. Haberde AKP Grup Başkanvekili Nürettin Canikli ile telefonla yapılan bir mülakata da yer verildi. Canikli, Merkez Bankası ile ilgili olarak “Muhalefet yüzünden şimdi olmayacak. Şimdi hedef gelecek yıldaki seçimler öncesi geçirmektir” dedi.
Başkenti taşıma adımı
“Muhalefet partileri, Türkiye Merkez Bankası’nın yerinin değiştirilmesini hükümetin tüm başkenti Ankara’dan İstanbul’a taşımasının ilk adımı olarak görüyor” denildiği haberde CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin “Merkez Bankası, ulusal egemenliğin bir simgesidir, onu İstanbul’a taşımak Cumhuriyet karşıtı bir mesaj olur? İstanbul, Osmanlı İmp aratorluğu’nun başkenti idi ve Başbakan bunun özlemini çekiyor biraz” değerlendirmesi de aktarıldı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/merkez-ile-ilgili-buyuk-iddia/310305