BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası çalışanlarını yalan makinesine bağlayacak----

Merkez Bankası çalışanlarını yalan makinesine bağlayacak

Merkez Bankası çalışanlarını yalan makinesine bağlayacak
08 Şubat 2018 - 08:37 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası çalışanlarını yalan makinesine bağlayarak yolsuzluk ve kurum sırlarının açıklanmasıyla ilgili sorular soracak

Rusya Merkez Bankası yönetimi, çalışanlarını yalan makinesine bağlama hazırlığında. Rus basınına yansıyan habere göre, çalışanlara yolsuzluk ve kurum sırlarının açıklanmasının yanı sıra alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili sorular sorulacak.

Vedomosti gazetesi kurum içinden iki kaynağa dayandırdığı haberde uygulamanın Merkez Bankası ile diğer özel ve devlete bankalarının ilişkisinden sorumlu çalışanları hedeflediğini aktardı. Kaynaklardan biri çalışanlardan bir kısmının çoktan yalan makinesine sokulduğunu söyledi.

Gazetenin ulaştığı kurum yetkilileri çalışanların psikofizyolojik yöntemlerle değerlendirmeye tabi tutulmasının planladığını doğruladı.

Hukukçular çalışanların yalan makinesi testinden geçmeye zorlanamayacağını, hatta Merkez Bankası'nın iç tüzüğünün de böyle bir zorlamaya elverişli olmadığını aktarıyor. Ama bankanın "teşvikiyle", çalışanların teste gönüllü girmeleri mümkün.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)