Yazdır

Merkez Bankası çalışanlarını yalan makinesine bağlayacak

Tarih: 08 Şubat 2018 - 08:37

Rusya Merkez Bankası çalışanlarını yalan makinesine bağlayarak yolsuzluk ve kurum sırlarının açıklanmasıyla ilgili sorular soracak

Rusya Merkez Bankası yönetimi, çalışanlarını yalan makinesine bağlama hazırlığında. Rus basınına yansıyan habere göre, çalışanlara yolsuzluk ve kurum sırlarının açıklanmasının yanı sıra alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili sorular sorulacak.

Vedomosti gazetesi kurum içinden iki kaynağa dayandırdığı haberde uygulamanın Merkez Bankası ile diğer özel ve devlete bankalarının ilişkisinden sorumlu çalışanları hedeflediğini aktardı. Kaynaklardan biri çalışanlardan bir kısmının çoktan yalan makinesine sokulduğunu söyledi.

Gazetenin ulaştığı kurum yetkilileri çalışanların psikofizyolojik yöntemlerle değerlendirmeye tabi tutulmasının planladığını doğruladı.

Hukukçular çalışanların yalan makinesi testinden geçmeye zorlanamayacağını, hatta Merkez Bankası'nın iç tüzüğünün de böyle bir zorlamaya elverişli olmadığını aktarıyor. Ama bankanın "teşvikiyle", çalışanların teste gönüllü girmeleri mümkün.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/merkez-bankasi-calisanlarini-yalan-makinesine-baglayacak/1275734