Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ticari süt işletmelerince Mayıs ayında 924 bin 336 ton inek sütü toplandı
Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %3,3 arttı. Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 arttı.
Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.
Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %18,3 azalarak 122 bin 089 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %6,7 azalarak 671 bin 447 ton olarak gerçekleşti.
Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %12,8 artarak 92 bin 862 ton,
Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,3 azalarak 441 bin 588 ton olarak gerçekleşti.
Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, ayran üretimi %66,6, tam yağlı süt tozu üretimi %53,9, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %20,7, yağsız süt tozu üretimi %19,2, kaymak üretimi %9,2, artarken, tereyağı üretimi
%2,6, inek peyniri üretimi %3 azalmıştır.
Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yağsız süt tozu üretimi %25,5, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %23,8, tam yağlı süt tozu üretimi %19,6, kaymak üretimi %14,7, ayran üretimi %7,4, inek peyniri üretimi %1,5 artarken, tereyağı üretimi %4,5 azalmıştır.
Mayıs ayında tavuk eti üretimi yıllık %2,4 azaldı
Tavuk eti üretimi 179 bin 163 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti
Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk eti üretimi %2,4, kesilen tavuk sayısı %3, tavuk yumurtası üretimi %5,2, hindi eti üretimi ise %20,3 azaldı. Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tavuk eti üretimi %2,3, tavuk yumurtası üretimi %3,6, kesilen tavuk sayısı %5,2, hindi eti üretimi ise %20 azaldı.
Mayıs ayında bir önceki aya göre tavuk eti üretimi %5,8 azalarak 179 bin 163 ton olarak gerçekleşti.
Mayıs ayında bir önceki aya göre kesilen tavuk sayısı %4,8 azalarak 99 milyon 189 bin adet oldu.
Mayıs ayında bir önceki aya göre tavuk yumurtası üretimi %1,3 azalarak
1,57 milyar adet oldu.
Mayıs ayında bir önceki aya göre hindi eti üretimi %6 artarak 4 bin 69 ton olarak gerçekleşti.
Merkez sordu: Enflasyonda yükseliş beklentisi sürüyor
İngiltere ekonomisinde iyileşme beklentilerin altında
İhracat birim değer endeksi Mayıs'ta yükseldi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.