Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), her yıl sermaye piyasalarına değer katan kuruluşları ödüllendirdiği töreninde bu yıl sektöre kazandırdığı çalışmalar dolayısıyla Kuveyt Türk’ü de ödüle değer gördü. Kuveyt Türk, 2016 yılı Şubat ayında 350 milyon dolarlık sermaye benzeri sukuk, Mayıs ayında 300 milyon lira yurt içi kira sertifikası ve Ekim ayında ise 500 milyon dolarlık uluslararası sukuk ihracı gerçekleştirerek, Türkiye’nin en büyük ihraçcısı unvanını elinden bırakmadı.
Özel sektörün gerçekleştirdiği en yüksek tutarlı ‘sukuk ihraçlarıyla’ Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktan ve bu ödüle layık görülmekten memnuniyet duyduklarını belirten Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, sukuk ihraç talebinin seviyesinden ve bölgesel çeşitlilikten memnun olduklarını dile getirdi. Bu ihraçla birlikte uluslararası yatırımcıların Kuveyt Türk’e duydukları güveni gösterdiğine vurgu yapan Uyan, “Kuveyt Türk’ün ve Türkiye’nin orta-uzun vadeli riskini alma iştahlarını ortaya koymuşlardır. Bu açıdan ülkemize yeni kaynakları getirebilmenin mutluluğu içerisindeyiz. İhracımızın, Türkiye’den gerçekleşecek diğer yurt dışı ihraçlar için yeni bir gösterge olacağı görünmektedir. Zira 2016 yılında gerçekleştirilen diğer banka ihraçları ile kıyaslandığında, gerek talep yoğunluğu gerekse maliyet açısından en başarılı ihraç olma özelliğini taşımaktadır. Kuveyt Türk’ün güçlü sermaye yapısı ve kaliteli aktif yapısı kadar, katılım bankacılığı sektörünün süregelen gelişimi ve sukuk yatırımcılarının sektöre ve ülkemize olan inancı, bu ihracın başarılı bir şekilde gerçeklemesinde etkili olmuştur” dedi.
Kuveyt Türk 2015 yılında da yurtiçinde hem nitelikli yatırımcılara hem de halka arz şeklinde toplam yaklaşık 1 milyon 400 bin TL’lik 20 sukuk ihracı ve 179 gün vadeli, 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ile Türkiye’de bu zamana kadar özel sektörün en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirmişti. Kuveyt Türk bugüne dek ABD Doları, Malezya Ringiti ve Türk Lirası gibi farklı para cinslerinde yurt içi ve yurt dışında toplamda yaklaşık 9,8 milyar TL’lik kira sertifikası ihracı gerçekleştirmiş olup, bunların yaklaşık 5,6 milyar TL’si çeşitli piyasalarda hâlihazırda dolaşımda bulunmaktadır.
MAŞALLAH..TEBRİKLER..TECRÜBELİ !SALİH VE MAHİR GENEL MÜDÜR!UYUMLU ÇALIŞKAN EKİP!NETİCE ;BAŞARI!..BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.ALLAHU TEALA YARDIMCINIZ OLSUN..SELAM VE SEVGİLERİMLE
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.