BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKariyer uzmanları uyarıyor: Özgeçmişiniz için özür dilemeyin----

Kariyer uzmanları uyarıyor: Özgeçmişiniz için özür dilemeyin

Kariyer uzmanları uyarıyor: Özgeçmişiniz için özür dilemeyin
29 Ağustos 2024 - 17:29 www.finansgundem.com

Sık sık iş değiştiren adaylar iş verenlerin bir kısmı için olumlu bir kısmı içinse olumsuz bir etki yaratıyor. Uzmanlara göre adayların yapması gerekense kariyerleri boyunca aldıkları kararların arkasında durmak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapılan son araştırmalara göre işe alım yöneticilerinin %54’ü yeni çalışan ararken kendilerini öğrenmeye ve becerilerini geliştirmeye adamış adayları seçmeye eğilimli olduklarını söylüyor. CNBC’nin haberine göre LinkedIn’in 1024 işe alım yöneticisiyle gerçekleştirdiği anket katılımcıların %48’inin mümkün olan en kısa sürede işe başlayabilecek bir adaylara ve %40’ının tam zamanlı ofiste çalışmaya istekli olan adaylara ekstra önem verdiklerini gösterdi.

Öte yandan işe alım yöneticileri arasında dikkat çekici görüşler de mevcut. Katılımcıların üçte birinden fazlası (%37) sık sık iş değiştiren adayların seçime ihtimalinin azaldığını belirtiyor. LinkedIn Kariyer Uzmanı Drew McCaskill, işe alım yöneticilerinin “Eğer sadece dokuz ay boyunca bir iş yerinde çalıştıysanız burada da sadece dokuz ay kalacaksınız” şeklinde düşündüğüne dikkat çekiyor.

Bununla birlikte yine benzer oranda katılımcı (%34) farklı yönleri olmayan bir iş geçmişinin çalışanın ilerlemesinde duraklama yaşandığını gösterebileceğini de söyledi.

Bu konuda özgeçmişinizin bir miktar dağınık görünmesinin nedeni ne olursa olsun işe alım yöneticileri için doğru aday olarak görünmenizin bazı yolları bulunuyor:

Nedene ihtiyacınız var

İnsanların özgeçmişlerinde birden fazla iş türüne sahip olmaları ve bazı pozisyonlarda kısa süreliğine çalışmaları alışılmadık bir durum değildir.

Belki de kariyerinize başladığınızda, satış veya pazarlamaya girmek isteyip istemediğinizden emin değildiniz, bu yüzden ikisini de denediniz. Belki de pandemi sırasında bir yıl boyunca hasta bir akrabanıza bakmak için işinizden ayrılmak zorunda kaldınız. Belki önceki şirketinizde işten çıkarmalar oldu.

McCaskill, işten çıkarma sürecinin sizin açınızdan asıl göründüğüne dair “bir açıklamaya” ihtiyacınız olduğunu söylüyor.

Özgeçmişinizdeki deneyimler bölümü çeşitli kariyer tecrübeleriniz arasındaki noktaları birleştirmeye veya mevcut boşlukları açıklamaya fırsat sunar. McCaskill LinkedIn profilinizdeki ‘hakkında’ bölümünün kendi anlatınızı oluşturmak ve işe alım görevlilerine ‘yaptığınız şeylerin sizi şu anda profesyonel açıdan ne noktaya getirdiğini” göstermek için başka bir fırsat olduğunu söylüyor. Bu ifadeleri mülakatlar sırasında açıklamak da mümkün.

Kariyer uzmanı, “Kariyerinizdeki boşluklar beş yıl öncesiyle aynı olumsuz etkiye sebep olmuyor. Özellikle de kariyerinizde neden bir boşluk olduğuna dair çok kısa ve öz bir nedeniniz varsa” dedi. McCaskill yaşlı ebeveynlerine baktığını veya akıl sağlığı için bir yıl izin aldığını söyleyen ve bunun gibi farklı sebepler sunan adayların geçmiştekine göre çok daha hoş karşılandığını belirtiyor.

Sektörler arasında geçiş yapan veya bazı rollerde kısa süreli görevler alan adayların yeni pozisyonlara başvurduklarında tecrübelerini bir değer olarak aktarmaları gerektiğini belirtiyor. McCaskill’e göre adayların sahip oldukları tecrübeleri kullanarak pozisyon için uygun olduklarını lanse etmesi gerekiyor.

McCaskill, “Ne yaparsanız yapın onlara yanlış bir şey yaptığınızı düşünmeleri için bir sebep vermeyin. Yaptıklarınız için özür dilemeyin” tavsiyesinde bulundu.

Ünlü CEO açıkladı: En sevilmeyen çalışan karakteriÜnlü CEO açıkladı: En sevilmeyen çalışan karakteri

 

Genç çalışanlarda kurumsal aidiyet kalmadıGenç çalışanlarda kurumsal aidiyet kalmadı

 

Trilyon dolarlık şirketler kulübüne Buffett de katıldı!Trilyon dolarlık şirketler kulübüne Buffett de katıldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)