BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisi beklenileni vermedi----

Japonya ekonomisi beklenileni vermedi

Japonya ekonomisi beklenileni vermedi
17 Ağustos 2015 - 06:37 www.finansgundem.com

Japonya ekonomisi tüketim ve yatırımın gerilemesi ile 2. çeyrek dönemde daralma gösterdi

Japonya ekonomisi, tüketici ve işletmelerin harcamaları azaltmaları ve ihracatın gerilemesi ile son çeyrek dönemde daralma gösterdi. Bu durum Başbakan Shinzo Abe üzerindeki baskıyı artırdı.

Gayrisafi yurtiçi hasıla, Pazartesi günü açıklanan verilere göre, yıllık bazda Ocak-Mart döneminden yüzde 1.6 gerileyerek iki çeyrek dönemlik büyümeyi sonlandırdı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı yüzde 1.9’lik bir düşüş yönündeydi.

Özel sektör talebindeki düşüş, ABD, Asya ve Avrupa’ya yaoılan ihracattaki gerileme ile birlikte geldi ve dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya destek kaybı yaşadı. Ekonomi Bakanı Akira Amari mali teşvikin artırılmasını beklemediğini söyledi ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) Haruhiko Kuroda ise ekonomik zayıflığı bu çeyrek dönemde azaltmasını beklendiğini kaydetti. Kuroda rekor düzeydeki parasal teşvik ile yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmaya çalışıyor.

Dai-ichi Life Research Institute ekonomistlerinden Hideo Kumano, “Bugünkü büyüme verisinde hiçbir iyi taraf yoktu. Özel tüketim çok zayıftı, ihracat da zayıfladı. Bu da özellikle Çin gibi gelişen ekonomilerdeki yavaşlamayı yansıtıyor” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)