Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Zong'un akladığı paranın neredeyse tamamını İran'a gönderilmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne aktardığı belirlendi.
Hadise, ABD'de İran varlıklarına el koyma faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarken Zong'un İran'ın Güney Kore tarafından tutulan nakit parasını çekmesine yardımcı olmak için sahte faturalar ürettiği yönündeki iddialara da ışık tutuyor.
Öte yandan ortaya çıkan söz konusu belgelerin Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) finansal şeffaflığına yönelik şüpheleri de yeniden gündeme getirdiği kaydedildi.
Federal savcılar, Zong'un inşaat malzemeleri almak için sahte fatura oluşturarak İran'a yardım ettiğini ve bu faturaları, Güney Koreli bankaları ve finansal düzenleyicileri parayı serbest bırakmaya ikna etmek için kullandığını dile getirdi.
New York'taki federal savcılar, nisan ayında, Kore Sanayi Bankası'nın (Industrial Bank of Korea) para aklama faaliyetlerini durduramadığı için 86 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul ettiğini aktardı.
ABD'li savcılar, Güney Kore'de süreçle ilgili hüküm giyen Zong'un halihazırda cezaevinde olduğunu ve kendisine kesilen milyonlarca dolarlık cezayı ödeyinceye kadar da orada kalacağını belirtiyor.
Ayrıca Amerikalı savcılar, Zong'un ABD'de yargılanması için Güney Kore'den iadesini istiyor.
Ortaya çıkan belgelere göre aklanan paranın neredeyse tamamı, ABD'nin Orta Doğu'daki en önemli müttefiklerinden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri'ne aktarıldı.
Anlaşmanın, mahkeme belgelerinde adı geçmeyen ancak ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ile bağlantısı bulunan İran asıllı bir Amerikalı silah tüccarı tarafından tasarlandığı ifade edildi.
İran medyası, Güney Kore'de İran'a ait dondurulmuş 7 milyar dolar para bulunduğunu belirtiyor. İran makamları Seul'den bu parayı İran'a ödemesini istiyor.
İran'dan petrol alan Güney Kore, ABD yönetiminin getirdiği yaptırımların ardından bu parayı İran'a göndermemişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.