Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Diğer grupta ise yabancı yatırımcı olmasına rağmen istenilen bilanço performansına sahip olunamama etkili oluyor. Zira bu şirketlere yabancı ilgisi zaman zaman artıyor. Ancak bilanço kârlılığı olmaması ve şirketlerin kâr dağıtım politikaları, beklenen yükselişlerin gecikmesine sebep oluyor. Ancak birkaç hisse gecikmeli de olsa bu yükselişe katılmayı bekliyor. Bir olumlu haber ya da olumlu gelebilecek ilk çeyrek bilanço sonrası yükselmeyen bazı şirketlere de talep olabilir. Yatırımları devam eden, kâr düşüşü veya zararı bu yüzden olan şirketler önümüzdeki yıllarda şu anki durumdan sıyrılarak hem kazanç sağlayabilirler hem de Borsa’da hisse fiyatları hızla yükselebilir. Müzmin bir şekilde öz kaynak sorunu yaşayan ve çıkış yolu bulamayan şirketlerde ise durum biraz sıkıntılı gözüküyor.
Sonuç olarak maalesef Borsa’ya ilgiyi artıralım derken sayıca çok fazla halka arza rağmen yatırımcı sayısının artmaması, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin değil de orta ve küçük ölçekli şirketlerin borsaya açılmalarına müsaade edilmesi, bu şirketlerin sermaye piyasalarında tecrübesiz olması ve yüksek fiyatla açılmaları ve zarar eden kuruluşlar olmaları yatırımcıyı kaçırdı. Yabancı ilgisi ile güçlü ve kârlı şirketlerin şu anki fiyatlarını da yüksek bulan yerli yatırımcının, ilgisini ucuz ama riskli hisselere kaydırması da ayrı bir sorun teşkil etti. Sonuç olarak piyasalarda endeksi oluşturan ve hesaplamalarda kullanılan banka ve büyük ölçekli 20-30 kadar şirketteki yükselişler rekorun kırılmasında etkili olurken bu yükselişe katılamayan onlarca hatta yüzlerce şirkete yatırım yapan yatırımcılar sıranın kendilerine gelmesini endişeyle bekliyorlar.
Beklentilerin üstünde gelen ABD istihdam verileri ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası parite 1,32 direnç noktasını aşamamıştı. Geçen hafta da benzer şekilde ABD ekonomisinin toparlanmaya devam ettiği sinyalini güçlendiren veriler sonrası, parite 1.30 psikolojik desteğinin altına gerileyerek 1.2989 seviyesinden kapattı. Altın fiyatları büyük düşüşün ardından tepki alımlarıyla 1487 seviyelerine kadar yükseldiyse de tahminlerimiz doğrultusunda düşüş eğilimini sürdürerek 1427 dolar/ons seviyelerine kadar geriledi. Petrol ise şimdilik gelişmelerden fazla etkilenmeyerek 103,91 seviyesinden kapattı.
Japonya’nın para arzını genişleterek Yen’in değerini düşürmeye devam etmesi, ABD Merkez Bankası FED’in tahvil alımlarına devam etmesine rağmen Avrupa’nın hâlâ faiz indirmek zorunda kalışı parite ve altını baskıda tutuyor. Paritenin sınırları belli. Altın fiyatlarını tahmin etmek ise daha güç. Ons 12 yılda 8 kat yükseldi ve düzeltme hareketine geçti. Belki de son 12 yılın yükselişinin en önemli düzeltme hareketini yapıyor. Her yükseliş sonrası biraz daha zayıflayarak kayıplarını artırıyor. Daha ne kadar düşebilir, sorusuna cevap verebilmek için hem ekonomik gelişmelerin hem de siyasi gelişmelerin sonucunu beklemek gerekir. Herhangi bir savaş ya da belirsizliğe yol açacak bir çatışma olmazsa bu ekonomik gidişata göre 1300 hatta daha da aşağıları görmesi mümkün, yükselişe geçmesi zor olan onsun 1527 doları geçmediği sürece dip arayışını sürdürmesi daha güçlü ihtimal.
borusan -borusan yatırımı unutmuşunuz.ikiside bela hisse.
bu hisselerde patron baskısı var çoğu iyi karlı şirket.nttur 084 tl den almak için basıyorlar nthol ü ise zirveden destek atıyorlar.
bu hisselerin çoğunda patron baskısı var. nttur hissesine devamlı basarak 084 tl den almak için spk ya başvurdular. nthol ü ise devamlı zirveden alıyorlar. bu ne anlama geliyor.spk cözemiyorhu
bu hisselerin yarısı zarar açıklıyor. yarısıda patron baskısı var. bu listeye spk iyi baksın gerçeği görecek
BEN ANLAMIYORUM MENDERS DİYE AĞLAYANLARI: ARKAŞAD ŞİRKET SAHİPLERİ HIRSIZ.. 13 YILDIR YATIRIMCI SOYUYORLAR,BELLİ ZATEN ..GİRMEYİN BÖYLE NAMUSSUZLARIN HİSSELERİNE..
nttur 60 bin endekste 1.75 90 bin de 092 tl. karlılığı azalmadı ne olduda bu kadar düştü. neden endekse duyarsız. patronlara sormak lazım. bu hisselerin çoğunda patron baskısı var.
KİLER ,LATEK ???
rygyo- rysas unuttunuzmu acaba
pınar su rekormu kırıyo rrrr şapşalll 1996 fiyatında hiç pirim yapmamışşşşş
Demirdöküm'ü de ekleyin listeye, bankalar dışındakilere zırnık ilgi yok. Güya yatırımcıyı koruyan Arif Ünver de çıkıp TV'de ne diyor?: Almasaydınız kardeşim imkb30 dışındakileri!
MENDERES TE SOYGUN VAR BULAŞMAYIN.. ELİNİ VEREN KOLUNU KAPTIRMA DEĞİL.SÜLALESİNİ KAPTIRIR.
menderes ocak yakan ocak sündüren ve spk bile cesaret edip hesap soramadığı bir şirket.
Batacaklar listesi gibi!
bu listeye özak gyo da ekleyin. patron, ortagi ile mahkemelik bir sirkete arz izni nasil cikartti ilginc.
BİST eski adıyla İMKB değil İstanbul Banka borsa daha uygun. 200 den fazla hisse 40 binli seviyelerde bankalarda dipler gelince bu hisseler önce gözaltı, sonra yok olur. Ne SPK ne de İMKB yönetiminden tık çıkmaz herkes kendi yanmasıyla kül olur. Chnlb yüzde bin katılıyorum.
bir çok yatırımcının en büyük sorunu bu bence.en az 200 hisse borsanın 40 bin olduğu değerden dahada düşük.ve bence herkezin korkarak merak ettiği soru ise; bu ralli bitince hiç çıkmayan hatta düşen bu tuvalet kağıtları ne olur.bu hesaba göre - olması gerek.Allah yardımcımız olsun..
Memsanın çok ama çok iyi araştırılması irdelenmesi gerekiyor. Çok kişinin canı yakıldı Al-sat yatırım tavsiyesi değildir
imtiyazlı hisse uygulaması kalkmadan hisseler gerçek değerini bulmayacak.patron lar sattıkları hisseleri toplamadan kendi şirketlerinin yükselmesine izin vermiyorlar,böyle oluncada küçük yatırımcı mağdur oluyor.imtiyaz kalkarsa ucuz olan şirketi borsa yoluyla alabilecek olan sermayedarlar şirketleri gerçek değerine ulaştırabilirler.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.