BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık Fitch: Yeni girişler islami bankacılığı güçlendiriyor----

Fitch: Yeni girişler islami bankacılığı güçlendiriyor

 Fitch: Yeni girişler islami bankacılığı güçlendiriyor
22 Aralık 2017 - 12:31 www.finansgundem.com

Fitch, hükümetin adımlarının, sektörün toplam bankacılık içindeki büyüklüğünü 2025 yılına kadar yüzde 15 seviyesine çıkaracağını öngördü.

FINANSGUNDEM.COM

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Raitings tarafınan yapılan açıklamada İslami bankacılığın Türkiye'de toplam bankacılık sektörü içinde payının bu yılın 9 ayının sonu itibarıyla yüzde 4.9 seviyesinde olduğu hatırlatılarak, bununla bilrikte sektörün Türkiye'de otoriteler açısından stratejik önemde olduğu ve orta vade için mantıklı bir olumlu görünüm sergilediği ifade edildi. Fitch, hükümetin adımlarının, sektörün toplam bankacılık içindeki büyüklüğünü 2025 yılına kadar yüzde 15 seviyesine çıkaracağını öngördü.

Kurum önümüzdeki yıl, islami bankacılık segmentinin yüksek finansman büyümesinin normal bankaları geride bırakcağını öngördü. Yakın zamanda kurulan devlete ait iki islami bankanın hızlı genişlemesinin ve katılım bankacılığı alanında artan rekabetin bunun göstergesi olduğu belirtildi.

Fitch tarafından not verilen islami bankaların refinansman risklerinin yönetilebilir düzeyde olduğu ve yabancı para cinsinden dış fomlama ihtiyacının sektör ortalamasının altında olduğu hatırlatıldı. Yabancı para cinsinden likiditenin büyük ölçüde hissedarların desteğine bağlı olduğu belirtilerek, piyasalardaki uzun süreli tıkanıklarda baskı altında kalabileceği vurgulandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KOÇ23 Aralık 2017 21:21

    OKIE DOKİE ATFEN YAZILMISTIR. BU SIZIN ICIN GECERLİ DEGILDIR. İSTEDIGINIZ KADAR FAIZ YIYELIRSINIZ.ÇUNKU AYET, ALLH A VE AHIRET GUNUNE IMAN ETMİŞ YANI MUMIN KULLAR A ÖGUT VERIYOR. DUSUNUP TUTARIZ DIYE BOYLECE AYETLERIYLE HZ. ALLAH BIZ KULLARINA OGUT VERIYOR

  • Benden uyarması. Herkesin kararı kendini bağlar 22 Aralık 2017 14:21

    Bakara Suresi, 275. ayet: Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alış-verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. Bakara Suresi, 276. ayet: Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkar kafirlerin hiçbirini sevmez. Bakara Suresi, 278. ayet: Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve eğer inanmışsanız, faizden artakalanı bırakın. Bakara Suresi, 279. ayet: Şayet böyle yapmazsanız, Allah'a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı bilin. Eğer tevbe ederseniz, artık sermayeleriniz sizindir. (Böylece) Ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz.

  • Okie Dokie22 Aralık 2017 13:16

    Ben islami mislami anlamam. Hangi banka fazla faiz verirse paramı oraya yatırırım. Şu an %16 faiz alıyorum. Gayet de memnunum. İslami finans adı altında paranızı faizsiz kullanıyorlar.

  • zafer boz22 Aralık 2017 13:52

    hangi banka yuzde 16 veriyor gardaş