Yazdır

Fitch: Yeni girişler islami bankacılığı güçlendiriyor

Tarih: 22 Aralık 2017 - 12:31

Fitch, hükümetin adımlarının, sektörün toplam bankacılık içindeki büyüklüğünü 2025 yılına kadar yüzde 15 seviyesine çıkaracağını öngördü.

FINANSGUNDEM.COM

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Raitings tarafınan yapılan açıklamada İslami bankacılığın Türkiye'de toplam bankacılık sektörü içinde payının bu yılın 9 ayının sonu itibarıyla yüzde 4.9 seviyesinde olduğu hatırlatılarak, bununla bilrikte sektörün Türkiye'de otoriteler açısından stratejik önemde olduğu ve orta vade için mantıklı bir olumlu görünüm sergilediği ifade edildi. Fitch, hükümetin adımlarının, sektörün toplam bankacılık içindeki büyüklüğünü 2025 yılına kadar yüzde 15 seviyesine çıkaracağını öngördü.

Kurum önümüzdeki yıl, islami bankacılık segmentinin yüksek finansman büyümesinin normal bankaları geride bırakcağını öngördü. Yakın zamanda kurulan devlete ait iki islami bankanın hızlı genişlemesinin ve katılım bankacılığı alanında artan rekabetin bunun göstergesi olduğu belirtildi.

Fitch tarafından not verilen islami bankaların refinansman risklerinin yönetilebilir düzeyde olduğu ve yabancı para cinsinden dış fomlama ihtiyacının sektör ortalamasının altında olduğu hatırlatıldı. Yabancı para cinsinden likiditenin büyük ölçüde hissedarların desteğine bağlı olduğu belirtilerek, piyasalardaki uzun süreli tıkanıklarda baskı altında kalabileceği vurgulandı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/fitch-yeni-girisler-islami-bankaciligi-guclendiriyor/1261513