Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Geçtiğimiz ay küresel borsalarda en iyi performans gösteren iki sektör enerji ve finans sektörleri oldu. Bu iki sektörün rallisi Mart ayında da hissedilmeye devam ediyor.
S&P 500 endeksindeki enerji ve finans şirketlerinin hisseleri Pazartesi günü %3’e yakın yükseliş gösterdi. Geçtiğimiz ay bu iki sektördeki şirketlerin hisseleri iki haneli yüzdelik rakamlarla ralli yaptı.
Yatırım danışmanlığı şirketi Oppenheimer’ın Teknik Analiz Birimi Başkanı Ari Wald CNBC’ye verdiği röportajda iki sektör arasında seçim yapılması durumu söz konusu olduğunda bu seçimin oldukça kolay olduğunu belirtiyor.
Finans sektörünün enerji şirketleri karşısında daha avantajlı konumda olduğunu belirten Wald, “sermaye piyasasında özellikle de içeriğinde Morgan Stanley ve Goldman Sachs’ı bulunduran” birimlere dikkat çekti.
Wald röportajında Finans sektörü için yaptığı yorumlarda ekonomik darboğaz dönemlerinde her şey olması gerektiği gibi gitmezken sektörün düşüş gösterdiğini belirtiyor. Faiz oranlarının 2020’de düştüğüne dikkat çeken borsa uzmanı 2012’de ve 2016’da da faiz oranları düştüğünde sermaye piyasaları daha yüksek düşüşler gerçekleşirken enerji piyasasında ve bankalarda bu derecede yüksek düşüşler gerçekleşmediğinin altını çizdi. Wald daha sağlam temelli olarak belirttiği finans sektörünün ekonomik toparlanma sürecinde daha iyi bir performans göstereceğini öngörüyor.
Rockefeller Capital’a bağlı yatırım danışmanlığı şirketi Vios Advisors’ın Genel Müdürü Michael Bapis da finans ve enerji sektörü için benzeri bir boğa piyasası sinyaline yer verdi.
Bapis her iki sektörün de rüzgarı arkasına aldığını belirtirken, “Ekonomi yeniden açılmaya başlayacak, petrol fiyatları daha fazla yükselecek, seyahatlerde artış yaşanacak. Her iki sektörde de güçlenme göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
Ancak Bapis, seçim yapmak zorunda kalırsa, bankacılığın daha yüksek faizli bir ortamında avantajlı konumda olduğu konusunda Wald’la hemfikir. Bapis finans şirketleri için, “Kurlar yükselmeye başlarsa, yükselen bir faiz oranı ortamına sahip ve temettü ödeneyilen daha da güçlü şirketler haline geleceklerdir” öngörülerine yer verdi.
ABD’de Faiz oranlarının yükselmesi ve uzun vadeli ve kısa vadeli Hazine verimleri arasındaki eğrinin açılması küresel bankacılık sektöründeki kârlılık oranını arttırıyor. Bankalar bu ortamda kısa vadeli olarak daha ucuz borç alabilirken daha yüksek faiz oranlarıyla uzun vadeli kredi sağlama imkanı buluyor.
Riskli fon milyarderi Bitcoin’e gözünü dikti
İşte Warren Buffett'ın yıllık hissedar mektuplarından zengin olma konusunda 9 ipucu
Borsada kazanmanın püf noktası
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.