Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye ekonomisinde atılım fırsatını değerlendirmek için her alanı mercek altına almak ve ülkemize özgün modeller ortaya koymak zorundayız.
Bu noktada uzun vadeli, düşük maliyetli ve kolay erişilebilir finansman sağlanması da elzem. Bakın gerek KGF gerekse KOSGEB kredileriyle bir anda KOBİ'lerin canlanışını, çarkların hızlanışını hep birlikte izliyoruz.
Türkiye ekonomisinin yüzde 99'u KOBİ'lerden oluşuyor.
İstihdamın yüzde 78'i KOBİ'lerde. Yani KOBİ'ler ne kadar güçlenirse ekonomi o kadar güçlü olur.
Bu hafta A Haber olarak Finansal Kurumlar Birliği ile 'Ticaret Finansmanı ile Güçlü Bir Ekonomiye' panellerinin ilkini Ankara'da gerçekleştirdik.
Moderatörlüğünü yaptığım panelde her yönüyle KOBİ'lere desteği konuştuk.
Banka dışı finansman kaynaklarına erişimin artması, alternatiflerin çoğalması, KOBİ'lerin,dolayısıyla ekonominin yararına.
KOBİ'lerin bankacılık sektörünün kullandırdığı kredilerden aldığı pay yüzde 25, banka dışı finans kesiminden aldığı pay yüzde 60-65 düzeyinde.
Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin, 'Banka dışı finansal kesimler büyüdükçe KOBİ'lerimizin aldığı payı da arttıracağız. Bu nedenle rekabet koşullarının iyileştirilmesi, aracı maliyetlerinin düşürülmesi çok önemli' diyor.
Cantekin'in parmak bastığı bir başka konu da Bakanlar Kurulu kararı olmasına rağmen finansal kiralama ve finansman şirketlerinin Kredi Garanti Fonu kapsamına girememesi.
'Üye olmak istiyorsak bankalarla aynı miktarda sermaye getirmemiz istendi. Halbuki Bakanlar Kurulu finans sektöründeki paya mükabil bir sermaye diye karar aldı. Esasen KGF'nin kefaletine ciddi bir yük teşkil etmemiz de söz konusu değil. Ama burada önemli olan banka dışı finansal kesime verilen önem.
Bu, ülkenin menfaati.' Büyük şehirler dışında finansal kiralama, faktoring, tüketici finansman şirketlerinin kapısını kaç kişi çalıyor? Türkiye'de 26 finansal kiralama şirketi, 61 faktoring, 14 tüketici finansman şirketi olmak üzere toplam 101 şirket faaliyet gösteriyor. Örneğin faktoring BDDK denetiminde olmasına rağmen Türkiye'de imaj sorununu aşmaya çalışıyor. Fakat ihracat faktoringinde dünyada ilk sıraya yerleşerek marka haline gelmiş durumda.
İstanbul Finans Merkezi'ni kurarken bütün bu seslere kulak vermek gerekir.
ÖZLEM DOĞANER – SABAH
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.