Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, para politikasının kontrol kaybına dayalı olarak, Türkiye ekonomisi'nin, 2018 Mayıs ayı içerisinde ortaya çıkan döviz krizi eşiğinden dönerek yeniden dengelenme sürecine girdiğini belirterek, "Ancak faiz artışı ve mali disiplin eş zamanlı yürütülemeyecekse yeniden dengelenme başarılı olamayacaktır. " diye konuştu.
Yüksek döviz borcu olan özel sektörün zayıflayan likidite olanaklarını yeniden düzeltmek için yapılan faiz artışının, ekonomide devam eden yavaşlamayı daha da hızlandıracağını ifade eden Ökmen,
"Yeniden dengelenme süreci, ekonominin döviz ihtiyacını çözemez ise ikinci yarıdan sonra yüksek enflasyona rağmen, imalat sanayi başta olmak üzere genel ekonomik döngü daralmaya dönüşecektir. Faiz artışı ve mali disiplin eş zamanlı yürütülemeyecekse yeniden dengelenme başarılı olamayacaktır." diye konuştu.
Orhan Ökmen değerlendirmesinde şunları söyledi:
"Mevcut konjonktürün temel zorluğu, siyasi risklere dayalı olarak, finansal İstikrar ve fiyat istikrarının birbirlerini aksi istikametlere doğru itmesidir. Uygulamada bulunan büyüme politikası mevcut konjonktürün dinamiklerine uygun değildir: Nominal faizlerin düşük, TL’nin değerli kalabildiği 2002 ve 2013 yılları arasındaki küresel konjonktüre yönelik dizayn edilen ekonomi politikaları mevcut konjonktüre yanıt veremeyecektir.
Global iş birliğindeki bozulmaların ve abartılı teşvik sistemlerinin etkisiyle Türkiye ekonomisi ilave zorluklar içerisine girmiş durumdadır. Yeniden yapılandırma talepleri bankacılık sektörünün istikrarı
için önemli bir risktir: Güncel konjonktürün en temel özelliği, özel sektörün döviz borçlarının çevrimlerinde karşılaştığı sorunların bankacılık sistemine yansıması önemli bir risk unsuru olarak öne
çıkmış olmasıdır.
Türkiye ekonomisinde artan Faiz oranlarının sebep olacağı yavaşlama ve daralma, ABD ekonomisinin canlılığı ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ile kuracağı ilişkileri tarafından yumuşatılabilir. Kullanım yaygınlığı geniş olan bazı mal ve hizmetlerin fiyatlarının suni olarak düşük tutulması fiyat istikrarına makro düzeyde kalıcı olarak bir yarar sağlamayacağı gibi mevduat ve kredilerin yeniden fiyatlanmasının geciktirilmesi de ekonomik daralmayı önlemekte anlamsız bir çaba olmaktadır."
25 haziranda eşşek gibi doları da faizi de düşürmenin derdine düşeceksiniz. erdoğan kazansa bükemediğiniz eli öpeceksiniz. kazanmasa kendi adayınız başarılı gözüksün diye ekonomiye övgüler düzeceksiniz. kısacası her türlü mokokoyu yaşayacaksınız.
FAİZİ 0/8 ZE ÇEK GELEN GELSİN. GELMEYEN DEFOLUP GİTSİN. APTAL GİBİ FAİZ VERİP DURMA. YOKSA HEM FAİZ.HEM DÖVİZ İKİLİ KISKACA GİRERSİN.
MERKEZ BANKASI SADECE BORÇ VERME FAİZİNİ ARTIRINCA ZATEN KENDİSİ PARAMIZIN DEĞER KAYBETMESİNE NEDEN OLUYOR BORÇ ALMA FAİZİNİ DE BİRKAÇ PUAN ARTIRSA PARAMIZIN DEĞER KAYBETMESİ DURUP DEĞERLENME SÜRECİ BAŞLAR
Bir israil vatandaşı olarak tüm dolarlarımı ülkeye getirip bozdurdum. Faizler tatmin etmiyor. En az %25 olması lazım. Yoksa valla çeker dolarlarımı anavatanıma geri dönerim haaaa.
:) :) :) süper
kalkınma 7,4 boru gibi geldi TÜRKİYE düşmanlarına,paramızla silahımızla önce afrin şimdi kandile mum söndürmeye gidiyoruz.
Dolar 4.63, Faiz 19. Enflasyon ÜFE 20, TÜFE 12.5 Ufe nin Tüfe'ye ilerleyen günlerde yansıması kaçınılmaz. Özetle akp 16 yılın sonunda Türkiye'yi ekonomik krize soktu. Seçimde kaybetmeden de bu krşz artarak devam eder.
yersen!!!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.