Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Ekonomik genişlemeler, faiz oranlarının artırılması ya da mali krizler gibi sebeplerle durabilir. Bu durum ekonomide mal ve hizmet talebinin düşmesine neden olur. 1970’deki petrol krizinden bu yana dünya mal arzı ile ilgili bir krize girmedi. 2020’de ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı dünya çapında bir çöküş meydana getirebilir.
İki ülke arasındaki ticaret savaşı 2019 yılında bitmesi beklenirken artışa geçti. Bazı vergilerin yürürlüğe girmesinin geciktirilmesi iki ülke açısından olumlu karşılandı.
TİCARET SAVAŞININ ETKİSİ
Tarih, bir ticaret savaşı durgunluğunun neye benzediği ya da doğru politika tepkisinin ne olduğu konusunda çok az rehberlik sunar. Bu alanda iktisat teorilerine bakmak gerekecek. Ticaret savaşının en görülür etkisi küresel ithalatın düşüşü ve yatırımların azalması olmuştur.
Amerikan başkanlık seçiminin hem ticaret savaşı hem de ekonomi politikası üzerinde derin etkileri olacak. Trump yeniden seçilirse, Amerikan Merkez Bankası FED’in bağımsızlık tartışması tekrardan gündeme gelecek. Trump karşıtları Jerome Powell’in istifasını ve zenginlerin vergi indirimlerinin kaldırmasını talep edebilir.
MERKEZ BANKALARI KONTROLÜ KAYBEDİYOR
Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Economist’e göre her iki durumda da, Amerikan para politikası bir değişim dönemine girecektir. 2020’de FED para politikasını gözden geçirmeyi tamamlayacaktır. Muhtemelen %2 enflasyon ortalamasını hedefleyecekler.
Ticaret savaşı, büyüme yavaşlasa bile, belki de artan petrol fiyatları ile birleşerek enflasyonu tetiklemesi merkez bankaları için en kötü senaryoyu oluşturmakta. Dünya ekonomisi, alışılmadık bir düşüş türünün eşiğinde ve merkez bankalarının kontrolü azalıyor.
Ben ortada kriz felan göremiyorum. Her sene aynı masallar.
kağıtlar bire 3 gitti bu çıktığı yere gelemedi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.