BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDoğu Avrupalı gençler anne babalarından kopamıyor!----

Doğu Avrupalı gençler anne babalarından kopamıyor!

Doğu Avrupalı gençler anne babalarından kopamıyor!
25 Ekim 2024 - 14:38 www.finansgundem.com

OECD ve Eurostat verilerine göre, Güney ve Doğu Avrupa ülkelerinde genç yetişkinler, ebeveynlerinin yanından daha geç ayrılma eğiliminde.


Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, AB genelinde gençler ortalama 26 yaşında ailelerinden ayrılırken, bu yaş ülkeler arasında büyük farklılıklar gösteriyor.

İskandinavya'da Gençler Daha Bağımsız

İskandinav ülkelerinde gençler daha erken yaşta bağımsız bir yaşama geçiyor. Finlandiya, İsveç ve Danimarka’da gençlerin ortalama evden ayrılma yaşı 21. Ancak Hırvatistan, Yunanistan, Slovakya ve Bulgaristan gibi ülkelerde gençler genellikle 30 yaşını geçmeden ebeveynlerinden ayrılmıyor.

(Grafik, 20-29 yaş arası gençlerin aileleriyle birlikte yaşama oranlarını ülkeler arasında karşılaştırıyor.)

Güney Avrupa’da Aileyle Yaşama Oranı Yüksek

Güney Avrupa’da aileyle yaşayan gençlerin oranları dikkat çekici düzeyde. Örneğin, İtalya’da 20-29 yaş arası gençlerin %80’i hâlâ aileleriyle yaşıyor. Yunanistan’da bu oran %78, İspanya’da %77, Portekiz’de ise %76 olarak görülüyor. Bu oranlar, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde daha düşük; İngiltere’de %43, ABD’de ise %39 civarında.

NEET Oranları En Yüksek Romanya ve İtalya’da

Romanya ve İtalya, "NEET" (ne eğitimde ne işte olan 15-29 yaş arası gençler) oranlarının en yüksek olduğu AB ülkeleri arasında. Bu veriler, gençlerin ekonomik sebepler ve iş fırsatlarının azlığı gibi nedenlerle bağımsız yaşam kurmakta zorlandığını gösteriyor. (euronews)

Çin'de genç işsizlik azaldıÇin'de genç işsizlik azaldı

 

Kuzey Kore'de savaş hazırlığı: 1 milyonu aşkın genç orduya katıldıKuzey Kore'de savaş hazırlığı: 1 milyonu aşkın genç orduya katıldı

 

Gençlere büyük tuzak kuruluyor: Sosyal medyaya 'çete'ler çöktü!Gençlere büyük tuzak kuruluyor: Sosyal medyaya 'çete'ler çöktü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)