Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dexia’nın ‘iyi’ varlıkları arasında olan Türkiye’deki iştirakini resmen satacağını açıklamasının ardından Qatar National Bank, Denizbank ile kontrol hissesi sahibi olunmasını amaçladığını ve görüşmelere başladığını açıkladı.Açıklamada, görüşmelerin erken bir aşamada olmasına rağmen Denizbank’ta kontrol hissesi sahibi olunmasının hedeflendiği ifade edildi. Reuters’a bilgi veren bir bankacı “Satın alma, ölçek yakalamalarına imkan verir. Körfez Arap ülkelerinin Türkiye’yi ne kadar çekici bulduklarını göz önüne alındığında bile Denizbank büyük bir satın alma olur” dedi.
4-6 milyar dolar konuşuluyor
Uzmanlar, Dexia’nın Türkiye’deki birimi Denizbank’ın satış fiyatının 4-6 milyar dolar arasında olacağının tahmin edildiğini belirtiyorlar. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndaki (İMKB) halka açıklık oranı binde 16 olan Denizbank’ın piyasa değeri önceki günkü kapanış fiyatları itibaüriyle 5.24 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. Bankacılar Denizbank’ın satın alınmasının faaliyetlerini genişletmeyi düşünen QNB’nin kaynaklarını zorlayabileceğini ifade ettiler.
Satış kolay olabilir
Bankacılık çevrelerinde Denizbank’a birden fazla talip olabileceği ve Dexia için satışın kolay olabileceği konuşuluyor. Bankacılar, daha önce Denizbank ile ilgilendiğini açıklayan Sberbank’a ek olarak İtalyan bankası Intesa Sanpaolo’nun da potansiyel alıcılar arasında olduğunu ifade ettiler. Intesa Sanpaolo CEO’su Correda Passera, daha önce bu konuda “hiçbir şeyin masada olmadığını” ifade ederek bu yönde basında çıkan haberleri yalanlamıştı. Denizbank’a ilgi gösteren yabancı bankalar arasında HSBC’nin de yer alabileceği belirtiliyor.
Dexia ile ilgilenen Katarlı ikinci talip
QNB, Katar kraliyet ailesine bağlı bir yatırım kurumunun Dexia’nın Lüksemburg merkezli özel bankacılık birimini satın almasının ardından, Dexia’nın satışını değerlendirdiği birimlerle ilgilenen ikinci Katarlı kurum oldu. QNB’nin yüzde 50’si ülkenin ulusal varlık fonu Qatar Investment Authority’e ait. Varlık fonunun daha önceki yatırımları arasında İngiliz bankası Barclays de yer alıyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.