<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇakma ürünlerin satışı orijinallerini geçti----

Çakma ürünlerin satışı orijinallerini geçti

Çakma ürünlerin satışı orijinallerini geçti
09 Temmuz 2019 - 08:05 www.finansingundemi.com

Rusya'da orijinal ürünlerin pazar büyüklüğü 248 milyar ruble, taklitlerinin pazar büyüklüğü ise 280 milyar ruble

Rusya'da lüks taklit ürünlerin hacmi ciddi boyutlara ulaştı. Branmonitor şirketinin verilerine göre, ülkede yılda 280 milyar ruble, yani 4,4 milyar dolarlık lüks segment taklit ürün satılıyor.

Bu segmentte orijinal ürünlerin pazar büyüklüğü ise 248 milyar ruble. Kommersant gazetesinin marka güvenliği çözümleri üreten Brandmonitor şirketinin araştırmasına dayandırdığı habere göre, hane halkının gelirlerindeki düşüş nedeniyle taklit ürünlere olan talep artıyor.

Brandmonitor yetkilileri halkın taklit ürün alırken fiyatın yanı sıra kalite ve işlevsellik gibi unsurlara da dikkat ettiğini belirtiyor. En çok taklit ürün satın alınan yerler arasında alışveriş merkezleri yüzde 40 ile ilk sırada. Kıyafet pazarları yüzde 30 ile ikinci. Taklit ürünleri internetten alanların oranı ise yüzde 20.

Lüks bir ürünün taklidine Moskova'da harcanan ortalama miktar 4 bin 100 ruble (64 dolar). Nüfusu 1 milyonun üzerindeki şehirlerde bu ortalama 2 bin 800'e, nüfusu 1 milyondan az olan şehirlerde ise 2 bin 100 rubleye düşüyor.

Sektörel analistler, lüks markaların taklit ürünler nedeniyle zarara uğramadığı görüşünde. Zira orijinal ve taklit lüks ürünlerin müşteri kitleleri birbirinden farklı.

Brandmonitor yetkilileri, önümüzdeki yıllarda taklit ürünlere olan talebin artacağını, bunun yanı sıra iletişim ve lojistik olanaklarındaki gelişme sayesinde piyasanın daha da büyüyeceğini öngörüyor. (tukrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)