BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacılar Bakan Ergun’a kırgın----

Bankacılar Bakan Ergun’a kırgın

Bankacılar Bakan Ergun’a kırgın
15 Aralık 2010 - 10:45 www.finansgundem.com

KOSGEB’in hazırladığı kredi destek paketi için bankaların yaptığı başvurularda Garanti Bankası’nın diğer bankalara fark atması sektörü karıştırdı.

Bankacılar bir taraftan Garanti Bankası’nın başvuruların ilk gününde bu kadar kaydı nasıl yapabildiğini sorgularken, diğer taraftan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergun’un “Diğer bankalar öğlen tatili yaparken, Garanti Bankası mesaiye devam etmiş. 10 bin başvuruyu kaydetmiş” sözlerine fena halde bozulmuşlar.
İsterseniz önce olayı kısaca bir hatırlayalım: KOSGEB, KOBİ’lerin yararlanması için 3 milyar liralık bir kredi destek paketi hazırladı. 18 banka aracılığıyla kullandırılması planlanan bu paket için KOBİ’ler çalıştıkları bankalar aracılığıyla KOSGEB’e başvurması planlandı. Garanti Bankası, bu 18 banka arasında toplam kaydın yüzde 38’ini, “asil”lerin de yüzde 55’ini yaparak diğer 17 bankaya büyük bir fark attı.
İşte tartışma da bu noktadan sonra çıkıyor. Bakan Ergun’un sözlerinden, bankalar arasında oluşan farkın Garanti Bankası’nın öğlen çalışmasından kaynaklandığı anlamı çıkıyor. Diğer bankalar ise Bakan Ergun’un bu sözlerine fena halde bozulmuşlar. “Öğlen tatilinde yatmadık” diyen bankacılar, Bakan Ergun’un yanlış bilgilendirildiğini düşünüyor. Bu konuda da KOSGEB yetkililerini sorumlu tutuyorlar. Bir bankanın üst düzey yöneticisi “KOSGEB’in verdiği bilgilerle bankalar arasında ayırım yapacak tarzda Bakan’ı yanıltıp, yönlendirmeleri hiç şık olmadı” diyor. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hali19 Aralık 2010 18:29

    ne olacak garanti bankası bastı parayı kosgep yöneticilerini sisteme garanti bankasından başka banka giremedi helal olsun bu paranı gözüne parayı basan düdüğü çalar olan garip esnafa olur

  • mehmet erol16 Aralık 2010 11:27

    öğlen çalışmayan bir tane bankacı yoktur.inanmayan cama kafasını dayayıp içeri baksın.bankacılar yatıyor mu çalışıyor mu.sadece öğlen değil akşam sekizde de cama dayayıp kafanızı içeri bakabilirsiniz.bakan nereye bakarak söylemiş bu sözü bilmiyorum ama bir daha bakmasını öneririm.