Yazdır

Bankacılar Bakan Ergun’a kırgın

Tarih: 15 Aralık 2010 - 10:45

KOSGEB’in hazırladığı kredi destek paketi için bankaların yaptığı başvurularda Garanti Bankası’nın diğer bankalara fark atması sektörü karıştırdı.

Bankacılar bir taraftan Garanti Bankası’nın başvuruların ilk gününde bu kadar kaydı nasıl yapabildiğini sorgularken, diğer taraftan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergun’un “Diğer bankalar öğlen tatili yaparken, Garanti Bankası mesaiye devam etmiş. 10 bin başvuruyu kaydetmiş” sözlerine fena halde bozulmuşlar.
İsterseniz önce olayı kısaca bir hatırlayalım: KOSGEB, KOBİ’lerin yararlanması için 3 milyar liralık bir kredi destek paketi hazırladı. 18 banka aracılığıyla kullandırılması planlanan bu paket için KOBİ’ler çalıştıkları bankalar aracılığıyla KOSGEB’e başvurması planlandı. Garanti Bankası, bu 18 banka arasında toplam kaydın yüzde 38’ini, “asil”lerin de yüzde 55’ini yaparak diğer 17 bankaya büyük bir fark attı.
İşte tartışma da bu noktadan sonra çıkıyor. Bakan Ergun’un sözlerinden, bankalar arasında oluşan farkın Garanti Bankası’nın öğlen çalışmasından kaynaklandığı anlamı çıkıyor. Diğer bankalar ise Bakan Ergun’un bu sözlerine fena halde bozulmuşlar. “Öğlen tatilinde yatmadık” diyen bankacılar, Bakan Ergun’un yanlış bilgilendirildiğini düşünüyor. Bu konuda da KOSGEB yetkililerini sorumlu tutuyorlar. Bir bankanın üst düzey yöneticisi “KOSGEB’in verdiği bilgilerle bankalar arasında ayırım yapacak tarzda Bakan’ı yanıltıp, yönlendirmeleri hiç şık olmadı” diyor. 
 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bankacilar-bakan-erguna-kirgin/310666