Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Toplamda 9 ay süre verilen bankanın kalan 7 ay içinde bina tutma, personel temini, teknolojik altyapıyı tamamlaması ve 300 milyon dolarlık ödenmiş sermaye ile birlikte Kurul'un kapısını çalması gerekiyor. Benzer talepleri geri çeviren BDDK, 12 yıl aradan sonra ilk kez lisans vermişti.Türkiye'de 12 yıl sonra ilk kez sıfırdan lisans verilen Lübnanlı Bank Audi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) yolunu unuttu. İki ay önce kuruluş lisansı için izin alan Bank Audi, diğer yükümlülüklerini yerine getirmek için aradan geçen sürede herhangi bir girişimde bulunmadı. BDDK tarafından dokuz aylık süre verilen bankanın, bina tutma, personel temini, teknolojik altyapısını kalan yedi aylık sürede tamamlaması gerekiyor. Altyapı yatırımlarının tamamlanmasının yanı sıra 300 milyon dolarlık ödenmiş sermaye ile birlikte Üst Kurul'un kapısını çalması gerekiyor. Kuruluş izninin faaliyet izni anlamına gelmediğine dikkat çeken BDDK'ya yakın kaynaklar "İki aydır Bank Audi yapması gereken işler için Kurul'a gelmedi. Dokuz ay içerisinde yapması gereken ödevleri var. Bina tutacak, personel bulacak ki BDDK'ya faaliyete geçmek için gelecek. Dokuz ayın sonunda da yapılan hazırlıkların yeterli olduğu kontrol edilerek faaliyet onayı için konu Kurul'un gündemine gelecek. Buradan çıkacak kararın ardından faaliyetlerine başlayacak." dedi.
Lübnanlı Bank Audi'nin iki aydır BDDK'ya uğramaması sektör tarafından da merak ediliyor. Sektörde 48 bankanın faaliyet gösterdiğini belirten üst düzey bir başka yetkili, Bank Audi'nin gerekli çalışmaları tamamlamasının ardından Türk finans sektöründe 2012 yılından itibaren faaliyet gösterebileceğine dikkat çekti. Öte yandan Kurul'un son kararının ardından gözler Adabank'ın onay sürecine çevrildi. Türkiye'de katılım bankacılığı yapacağı iddia edilen Adabank'a ilişkin süreç devam ederken onay aşamasının 2012 yılı başında tamamlanabileceği belirtiliyor. BDDK, uzun süredir bankacılık lisansı vermiyordu. Türkiye'de bankacılık için yasal sermaye sınırı 30 milyon Türk Lirası. BDDK, Bank Audi'ye verdiği onayla 15 kat büyüklükte bir sermayeye izin verilmiş oldu. Lübnan'ın en büyük bankası olan Bank Audi, ödenmiş sermaye açısından Türkiye'nin 21. büyüğü olacak. 2001 krizi sonrası birçok grubun talebi reddedilmişti.
Bank Audi 1830 yılında kuruldu. Bugünkü yapısına Audi ve Saradar gruplarının birleşmesiyle 1962 yılında kavuştu. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde ticari, kurumsal, bireysel, özel bankacılık alanlarında faaliyet gösteriyor. Bankanın Global Depo Sertifikaları (GDR) Beyrut ve Londra borsalarında işlem görüyor. Audi Grubu'nun Lübnan'da 3, Avrupa'da 3 ve MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde 6 iştiraki bulunuyor. Bankanın İsviçre, Fransa, Katar, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri gibi 11 ülkede 10 banka, 1 yatırım, 1 komisyonculuk ve 2 sigorta şirketi bulunuyor. Zaman
acaba Audi BDDK'ya sürekli uğramaktansa süre bitince hazır gideyim diyor olmasın. adamlar nereden bilsin sürekli uğrayıp çay-kahve içmek lazım
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.