Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bank Asya kuruluşundan bu yana en hareketli yıllarını yaşıyor. 2010 yılının ilk günlerinde Genel Müdür Ünal Kabaca, genel müdürlük koltuğunu Bank Asya Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Özdemir'e bıraktı. Murat Ulus’tan sonra bankanın ikinci genel müdürü olan Ünal Kabaca, neredeyse bankanın kurulduğu ilk günden bu yana bankayı yönetiyordu. Cemil Özdemir’in atanması bankada büyük bir şaşkınlık yarattı. O dönemlerde Kabaca ve ekibinin kredi musluklarını çok fazla açması ve daha agresif bir politika izlemesi nedeniyle görevden alındığı konuşuluyordu. Finans çevrelerinde konuşulanlara göre Özdemir, Kabaca’nın aksine muslukları sıkarak kredi politikasında sert frene basmış.
Bilançolarında da bunu görmek mümkün, bankanın 2009 yılı sonunda 301 milyon olan karı 2010 yılı sonunda 260 milyon liraya geriledi. Bankanın piyasa değeri de 3.1 milyar liradan 2.6 milyar liraya geriledi. Bankanın aktif büyüme hızı 43’ten yüzde 25’e gerilerken, kredi büyüme hızı yüzde 36 ile yerinde saydı. Banka mevduatında ise yüzde 56’dan yüzde 22’ye gerilemiş.
Bu arada, bilanço rakamlarının etkisiyle yabancı takasında da düşüş başladığı biliniyor.
KESER’İN AYRILMASI BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA
Kulislerde konuşulanlara göre, Cemil Özdemir’in gitmesini perde arkasındaki en önemli gelişme bankanın büyüme rakamları ve rakiplerinin Bank Asya’yı yakalayacak konuma gelmesi.
Bir diğer önemli neden olarak da, Ayhan Keser’in bankadan gönderilmesiymiş. Keser, bankanın kurumsal hafızası olarak gösteriliyordu. Ayrıca bankada ikinci adam olarak bilinen Ünsal Sözbir de Ünal Kabaca’dan hemen sonra bankadan ayrılmıştı. Kabaca’dan sonra Sözbir’in genel müdür olması bekleniyordu. Ünsal Sözbir iyi bir yönetici olarak biliniyordu, ama ‘Abi’ değildi. Keser, bankada herkesin ‘Abi’si olarak tanınıyordu. Keser’in ayrılmasıyla özellikle banka çalışanları arasında büyük şok yaşandığı biliniyor.
Kısa sürede üst üste gelen bu gelişmelerin Cemir Özdemir’in sonunu hazırladığı konuşuluyor.
BDDK İLE İLİŞKİLER GÜÇLENDİRİLECEK
Bu arada, Bank Asya ile BDDK arasında bazı sıkıntılar yaşandığı uzun süredir konuşuluyor. Bankanın öne çıkan bir hakim ortağı olmadığı için BDDK’nın tepkilerine neden olduğu söyleniyor. BDDK’nın, “Bankayla ilgili ben hangi ortağı muhatap alacağım, bu sorunu giderin” diye banka yönetimini uyardığı kulislerde uzun süredir konuşuluyordu.
İşte bu noktada Ankara ile ilişkileri çok güçlü olan Abdullah Çelik’in isminin ön plana çıktığı kulislerde kulaktan kulağa fısıldanıyor. Çelik’in hem Ankara ile olan ilişkileri daha sağlıklı bir çizgiye oturtacağı hem de bankanın krediler ve kar rakamlarında yaşanan düşüşün önüne geçeceği beklentisi ön plana çıkıyor. Çelik’in BDDK kökenli olmasının da yeni görevine atanmasında etkili olduğu belirtiliyor.
FİNANSGUNDEM.COM
Zaten adam harcamada,çalışanının kadrini bilmemede Bank Asyanın üzerine banka yoktur.Bu kadar kötü insan kaynakları politikası olan bir banka daha görmedim ben.Kendi insan kaynağının kıymetini bilmez,sağa sola kaptırır,ondan sonrada ortaya düşer Müdür ararlar.Etme bulma dünyası ne diyeyim...
Bank Asya içindeki dengelerin savaşı bunlar.. Belirli kesimdekilerin savaşı..
Yaw hala unsal diyorsunuz.. o varken arkasından demedik bırakmazdınız..unutun onları artık. eski kaşardan tost olmaz
satın gitsin bu bankayı
Çok güzel bir söz var ''Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste'' Yalnız Kartal, düşüncelerinde çok haklısın. Yamalı bohçadan kaftan olmaz.
Cemil beyin kişilik analizini yönetim becerisini analiz etmek çalıştığı sürede ona uzak olan alt kadrolarca analiz etek imkansız. Gelir Gelmez Yönetiminde gazıyla eski kadroları yok etme politikası yanlıştı. akabinde atanan GMY ler zaten eski ekibin Birim müdürleri değilmiydi. Başarısızlık varsa onların payı yokmuydu. İnsanları işlerinden ederek sonuca varmak mümkün değildir.İnsanları değil anlayışı değiştirerek başarı sağlana bilir ve sürdürüle bilirdi.Bu yapılmadı.Cadı avına gidildi taa Şube müdürlerine kadar. Neticede diken üstünde Şube müdürleri ve onun alt kadroları.Tüm gözlerde endişe hakimken kim müşterinin karşısında dik duracak. Allah Ordaki arkadaşlara sabır versin
Bu istifa bankadaki "birtakım" dengelerin değiştiği anlamına mı geliyor.
syn bankacı arkadaş, orta ve alt kademe yöneticileri motive edecek GMY kalmadı.Ünsal sözbir hem ısırır hem de gerektiğinde severdi. mevcut GMY ler arasında kurum hafızası olan kalmadı.Zaten Ayhan etliye sütlüye karışmazdı. Ünsal'ın rolüne hiç kimse sahip çıkmadı.Hakikaten Abdullah beyin Allah yardımcısı olsun
birbilene katılıyorum..cemıl bey uzun zamandır bankasyada gorev yapan bırısı ıdı bu yonuyle bankayı tanıyan ısımdı.Fakat bankasyada bukadar cok ust duzey ısmın kısa surede degısmesı bende cıddı endıseler yaratıyor.Unsal bey gercekten bankaya cok ıyı hakımdı ve bankanın bu duruma gelmesınde cıddı emeklerı vardı..ne hıkmetse unsal beyın gıdısıyle banka ustduzey olarak bırturlu randıman alamadı..ama sunu ıfade etmek ısterım bence bu durum alttakı calısanlarada sirayet etmekte ve cıddı bır motıvasyon kaybına sebebp vermektedır. umarım bu durum fazlasurmez..ınsallah bankasya normale doner.eskı gunlerın heyacanına kavusur
Eksik veya hatalı bilgi nedeniyle yaptığınız haber analizi de eksik ve hatalı. Cemil Bey, bankacılık tecrübesi ve iş bilgisi ile şu anda dahi o şirkette çalışanların hepsinin üzerindedir. Bank Asya'ya da 6 yıldan fazla hizmet etmiştir. Ancak Genel Müdür olarak 1 yılını yeni doldurmuştur. Şirkette geçmişten gelen bir takım sıkıntılar var ise bunun baş sorumlusu kesinlikle Cemil Bey olamaz. Ayrıca Ayhan Keser'de Ünsal Bey ve ona bağlı takımın ayrılmaz bir parçası idi. Onun fiili desteği olmasaydı zamanında yapılanları ilgili ekip çok zor yapardı. İlave olarak Cemil Bey'in de BDDK kökenli bir üstad olduğunu da dikkate almakta fayda var. Sonuç itibariyle gelinen nokta Cemil Bey'in mütevazi, insana değer veren, beyefendi kişiliğinden kaynaklanan alt ekibine güvenin boşa çıkması, onların Cemil Bey'e gerekli desteği vermemesinden kaynaklanmıştır. Söz konusu değişiklik Bank Asya için hayırlı olur inşallah. Bunun dışındakilerin hepsi teferruattır. Ama gerçekleri de doğru ortaya koymakta fayda vardır.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.