Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri liseden harp okullarına geçen öğrencileri işkence ve asılsız soruşturmalarla tasfiye etmesiyle mağdur olanlardan biri de 27 yaşındaki Harun Güngör… 2003 yılında askeri lise sınavını Türkiye birincisi olarak kazanan Güngör, sonrasında yaşadıklarını Sözcü'ye anlattı. 13 yıl önce tüm liselere giriş sınavlarını kazanan Güngör tercihini Maltepe Askeri Lisesi'nden yana kullandı. Mersin Silifke'deki Atatürk İlköğretim Okulu'ndan mezun olan ve askeri liseyi birincilikle kazanan Güngör'e o dönem Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plaket de verildi.
“HAYALİM SUBAY OLMAKTI”
Lise sınavlarındaki başarılarından dolayı özel kolejlerden burslu okuması yönünde teklifler aldığını söyleyen Güngör, “Ankara Fen Lisesi'ni de kazandım ama benim tercihim askeri lise oldu” dedi. Güngör'ün hayallerinde Türk subayı olarak vatana hizmet etmek varken lise mezuniyetinden sonra tüm hayatı ve hayalleri değişti. 4 yıl boyunca Maltepe Askeri Lisesi'nde okuyan Güngör, mezuniyet tarihi yaklaştıkça kendisine karşı tavrın değişmeye başladığını anlattı.
O KİŞİ DARBECİLERDEN ÇIKTI
Güngör, “İkinci sınıftayken 80 kişiyi bir salonda topladılar. Şimdi FETÖ üyesi olduğu için ihraç olan darbeci Havacı Tuğgeneral Recep Sami Özatak, 2006 yılında İzmir Maltepe Askeri Lisesi'ne Hava Harp Okulu tanıtımı için geldi. Bu toplantıda, bu kişi askeri lise öğrencilerini harp okullarında istemediklerini, sivil liselerden gelen öğrencileri alarak kendilerinin yetiştireceğini anlattı. O zaman anlam verememiştik. Harp okuluna gittiğimizde neden bize böyle denildiğini anladık. Çünkü harp okulundan içeriye girdiğimiz ilk andan itibaren işkence ve kötü muameleyle karşılaştık. Ben 20 gün dayanabildim ve ayrılmak zorunda kaldım” diye konuştu.
“ÜNİVERSİTE BİLE OKUYAMADIM”
Okuldan ayrıldıktan sonra daha kötü bir sürece girdiğini belirten mağdur Harun Güngör, şöyle devam etti:
“O günden sonra hayatım tamamen değişti. Ailem, akrabalarım, arkadaşlarım kimse bana inanmadı. Ailemle ilişkilerim bozuldu. Okuldan kendi isteğimle ayrıldığım için de tazminat ödeyecektim. 55 bin lira ödemek için tekrar üniversite sınavına giremedim. Her işi yaptım. Tarlada, lokantada çalıştım. Yük taşıdım, simit sattım. 2008 yılında da lise mezunu olarak bir bankanın açtığı sınava girdim. Şimdi halen Konya'da işçi statüsünde bu bankada 2 bin lira maaşla görev yapıyorum.”
Can Özçelik - Sözcü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.