Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank’ın, 20 yıldır ABD hükümetine gönderilen 2 trilyon dolarlık şüpheli para transferlerinin neredeyse yarısını gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
1999 ve 2017 yılları arasını kapsayan sızan belgelerde, ABD hükümetinin şüpheli olarak tanımladığı 2 trilyon dolarlık transferlerin 1,3 trilyon dolarının Deutsche Bank aracılığıyla yapıldığı görüldü.
Sızan belgeler, ABD Hazinesi’nin Mali Suçlar Uygulama Ağı (FINCEN)’na bildirilen, banka ve diğer finansal kurumların şüpheli aktivite raporlarını içeriyor. Finans şirketlerinin kanunen, şüpheli olabilecek aktivitelerle karşılaştıklarında, devlet yetkililerini uyarmaları gerekiyor. Buna örnek olarak kara para aklama ya da yaptırımları delme gibi uygulamalar gösterilebilir. Ancak bu tip raporlar herhangi bir suç eyleminin kesin kanıtı değil.
İnternet sitesinde yaptığı açıklamada Alman bankası Deutsche Bank, sızan belgelerdeki para transferlerinin “çoktan soruşturulduğunu ve yetkililerin vardığı sonuçta, bankanın işbirliğinin ve arabuluculuğunun kamuoyu tarafından bilindiğini” söyledi. Deutsche Bank yaptığı açıklamada yapılan çalışmalarda “gerekli ve uygun çözüm odaklı bir yaklaşımla çalışıldığını” aktardı.
Deutsche Welle’nin haberine göre bankadan yapılan açıklamada aynı zamanda bankanın “kontrollerini güçlendirmek için önemli kaynaklar ayırdığı” ve “sorumluluklarını ve yükümlülüklerini yerine getirmeye odaklandığı” söylendi.
Daha önce Deutsche Bank’ın ABD yaptırımlarını delen para transferlerine olanak sağladığı ortaya çıkmıştı. 2015 yılında, Deutsche Bank, ABD’nin yaptırım uyguladığı İran, Suriye, Libya, Sudan ve Myanmar gibi ülkelerle iş yapması nedeniyle 258 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi kabul etmişti. Ancak Mali Suçlar Uygulama Ağı’nın sızan belgeleri, bankanın 2015 yılında ödediği cezanın ardından şüpheli transferlerine devam ettiğini gösterdi.
Deutsche Bank yaptırımları atlatmaya nasıl yardımcı oldu?
Deutsche Bank ofise dönüşü hızlandırıyor
Citigroup’tan Deutsche Bank’a transfer çalımı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.