Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD'de Demokrat Senatör Edward Markey ve Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyelerinden Brad Sherman, Türkiye’nin nükleer silah sahibi olmasını engellemeye yönelik bir tasarı sundu.
Amerika’nın Sesi’nde yer alan bilgilere göre, iki Kongre üyesi tasarılarını sunarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında yaptığı “Bazı ülkelerin nükleer başlıklı füzeleri var. Ancak Batı bizim bunlara sahip olamayacağımız konusunda ısrarlı. Bunu kabul edemem” şeklindeki açıklamasını hatırlattı.
“Nükleer Silahların Yayılmasının Engellenmesi Yasası” başlıklı tasarı, ABD Başkanı'nı, sivil nükleer işbirliği konusunda yeni bir anlaşma imzalama ya da mevcut anlaşmayı yenilemeyle bağlantılı olarak, herhangi bir yabancı ülkenin kitle imha silahları anlaşması altındaki yükümlülüklerini ihlal edip etmediğini ya da yabancı ülkenin nükleer programının barışçıl olup olmadığını tasdik etmekle yükümlü tutuyor.
TÜRKİYE, 2008’DE İMZALAMIŞTI
Tasarıya göre, bu iki şarttan birinin olumsuz çıkması durumunda, “123 Anlaşması” olarak nitelendirilen barışçıl nükleer işbirliği öngören anlaşmanın, Türkiye'yle olan da dahil olmak üzere yenilenmesi ya da bu konuda yeni bir anlaşma imzalanması Kongre'nin onayına bağlı olacak.
ABD, Türkiye'yle 123 Anlaşması'nı 2008'de imzalamıştı. Anlaşmanın 2023'te Kongre'nin onayını gerektirmeden otomatik olarak yenilenmesi öngörülüyor.
Ancak Markey ve Sherman sundukları tasarıyla ilgili açıklamada, Türk hükümetinden üst düzey yetkililerin son dönemdeki açıklamalarının, Türkiye'nin Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması (NPT) altındaki yükümlülüklerini yerine getirmeyebileceğine işaret ettiğini savundu.
Senato Dış İlişkiler Komisyonu Doğu Asya Alt Komitesi'nin Kıdemli Demokrat üyesi Markey, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini işgalinden insan haklarını bastırmasına ve nükleer silah edinme arzusuna kadar, uluslararası normları ihlal ediyor olması, Kongre'nin Türkiye'yle yeni bir 123 anlaşması imzalanması ya da mevcut anlaşmanın uzatılmasını onay için oylama yapma şansına sahip olması çok önem taşıyor” dedi.
İSTER İRAN, İSTER SUUDİ ARABİSTAN, İSTER TÜRKİYE OLSUN”
Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Asya, Pasifik ve Nükleer Silahsızlanma Alt Komitesi Başkanı Brad Sherman da “ABD, nükleer silah sahibi olmak istediklerini açıkça ifade eden liderlere nükleer teknoloji satmamalı. Liderler ister İran'dan, ister Suudi Arabistan ya da Türkiye'den olsun bu geçerli” ifadesini kullandı.
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Türkiye'ye yaptırım tasarısını onayladı
Teknoloji üretme kabiliyetleri başka ülkelerin eline geçtikçe, para başka ülkelere göçtükce daha da delirip şizofren olacaklar. Ve andan sonra, kendilerine "medeni" diyen bu toplum, tıpkı ataları gibi yeryüzünde yeniden soykırım yapmaya başlayacak.
Tab tabi Dünya Tek bir devlet ve başkanı ABD. Türkiye vs o ülkenin şehirleri. Bunlar kendilerini dev aynasında görüyor. Dünyanın Hakimi sanıyorlar. Sen neymişsin be Abiiiiiiii (6)
Tabi ''haklılar'' çünkü nükleer silah kullanmak ve insanlık suçu işlemek abd'nin tekelinde(bakınız Hiroşima ve Nagazaki'ye atılmış nükleer bombalar) teröristleri beslemek de abd'nin tekelinde.
BİZİM BİR ADET PİL FABRİKAMIZ BİLE YOKKEN NÜKLEER SİLAH YAPMAMIZDAN BAHSEDİYORLAR
İşte Türkiye den bu kadar bi habersin. Vestel'in var elektrikli arabalar için test üretimi yapmaya başladı, Türkiye de Aspilsan var şimdilerde ni-cd pil üretmeyi durdurdu, son teknoloji ürünü kondansatör pil üretmeye başladı. Tübitak füzeler için ısıl pil (yani 10-15 yıl bir kenarda dursa da kullanılabilen) üretiyor, bir süre akü fabrikası var vs vs
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.