Volkan Karsan [email protected] Volkan Karsan

Alman futboluna Türk damgası

16 Haziran 2024, 08:45 ---

Futbol severler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın başlamasıyla yaz heyecanıyla buluştu. Almanya’nın İskoçya’yı 5-1 yendiği açılış maçına ise Türk damgası vuruldu. Turnuvanın favorilerinden ve ev sahibi Almanya’nın başında sahaya kaptan olarak Türk asıllı İlkay Gündoğan çıktı. İlkay, Uwe Seller, Beckenbauer gibi dünya yıldızlarının halefi olarak büyük bir onurun da sahibi oldu.

Alman milli takımı formasını 77 kez giyen ve beşinci kez bir turnuvada yer alan Gündoğan bugüne kadar 18 gole imza attı. İskoçya karşısında da başarılı bir futbol sergileyen Türk asıllı kaptana ilk yarının son dakikasında yapılan faul ve VAR’dan gelen penaltı da gerçekten bir örnek karar niteliğindeydi.

Maçın son dakikasında ise diğer Türk asıllı futbolcu Emre Can sahneye çıktı ve skoru ilan eden golü şık bir vuruşla kaydetti.

Rahmetli Erhan Önallarla, bugünlerde sürekli şifa dileklerimizi gönderdiğimiz İlyas Tüfekçilerle (burada vurgulamadan geçemeyeceğim Galatasaray’ın da İlyas’ın daha fazla yanında olmasını umuyoruz) başlayan Almanya’daki Türk gençlerinin futboldaki yükselişi artık Alman futboluna tarihi etkiler yapıyor.

Nitekim son önemli haber de Dortmund’tan geldi. Almanya’da yetişen, Türk Milli Takımı formasını tercih eden ve teknik direktörlük kariyerine Antalya’da başlayan Nuri Şahin Dortmund’un teknik patronu oldu.

Ay Yıldızlı on birimize de turnuvada başarılar dilerken bu başarılı kariyerlerin tüm sporcu gençlerimize örnek olmasını umuyoruz…

Ayrıca sporun sağlıklı bir toplum olma, dostluk ve dayanışma yanını unutmadan ahlaklı, çevik ve zeki yapılmasını diliyoruz.

Dipnot:

UNUTMAYIN… Bu dünyayı torunlarımızdan ödünç aldık. BUGÜN ÇEVRE, DÜNYA BARIŞI, HAK, ADALET İÇİN VE CEHALETE KARŞI BİR ŞEYLER YAPMIŞ OLMANIZI DİLİYORUM.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster