BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinZüğürt Ağa filmi Almanya'da gerçek oldu----

Züğürt Ağa filmi Almanya'da gerçek oldu

Züğürt Ağa filmi Almanya'da gerçek oldu
11 Aralık 2017 - 01:12 www.finansgundem.com

Brandenburg eyaletinde bir köyün satılığa çıkarılması akıllara Yeşilçam'ın ünlü filmi Züğürt Ağa'yı getirdi

Yeşilçam'ın ünlü filmlerinden, Nesli Çölaşan'ın yönettiği ve Şener Şen'in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filmi, Almanya'da gerçek oldu. Brandenburg eyaletindeki Alwine köyü 140 bin euro'ya satıldı ancak yeni ağanın kim olduğu açıklanmadı. 

Brandenburg eyaletindeki Alwine isimli köy, 125 bin euro'dan açık artırmaya çıkarıldı ve dünkü müzayedede 140 bin euro ile satıldı.

Köyle beraber 9 konut, bir köy sokağı ve bir miktar ormanlık alanının yeni sahibi olan kişinin teklifi telefonla verdiği ve kimliğinin gizli tutulduğu belirtildi.

Başkent Berlin'e 150 kilometre uzaklıktaki köyde 20 kişinin yaşadığı ve birçok evin boş olduğu bilgisi paylaşılırken köyde alışveriş imkanının bulunmadığı ve çevredeki tek otobüs hattının ise köyde durmadığı kaydedildi.

Müzayedeye Hindistan dahil dünya genelinde ilgi gösterildiğini ancak sadece tek bir kişinin teklif verdiği öğrenildi.

Açık artırmada hazır bulunan ve köyden sorumlu Domsdorfs Muhtarı Peter Kroll ise evlerin bakıma ihtiyacı olduğunu ve satın alan kişinin köylüler için iyi bir şeyler yapmasını umduklarını dile getirdi.

Yaklaşık 2 milyon euro'luk bir masrafla köydeki evlerin onarılabileceğini dile getiren Kroll, "Dileğimiz, en azından evlerin, yerleşim bölgelerinin onarılmasıdır. Evler çatıdan bodruma kadar yenilenme ihtiyacı duyuyor" ifadelerini kullandı.

ZÜĞÜRT AĞA

Haraptar adlı köyün haşmetli ağası (Şener Şen), her gün yeni bir kan isteyen babası Abdo'yla yaşadığı yörede egemenliğini sürdürürken her şey tersine gelişir. Yanaşmalarının küçük kızıyla gerdeğe giren baba, yaşamını yitirir. Köylüler ağanın ürünlerini çalıp satarlar. Kuraklık nedeniyle topraklarını da baraj yapmak isteyen politikacılara satarak kendini kente atan ağa, burada da tutunamayacaktır. Karısına varıncaya kadar herkesin terk ettiği ağaya sadık kalan yalnızca yanaşmanın kızı Kiraz'dır. (100 Filmde Türk Sineması / Agah Özgüç)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)