BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiZuckerberg'in Facebook ve Instagram zaferi----

Zuckerberg'in Facebook ve Instagram zaferi

Zuckerberg'in Facebook ve Instagram zaferi
23 Ekim 2024 - 11:15 www.finansgundem.com

Meta Platforms'un sahibi Mark Zuckerberg, Facebook ve Instagram'a karşı açılan davaları kazandı.

Meta Platforms'un sahibi ve CEO'su Mark Zuckerberg hakkında, Facebook ve Instagram kullanan çocukların güvenliğini sağlama kapasiteleri konusunda hissedarları yanılttıkları iddiasıyla açılan dava düştü.

CNBC-E'de yer alan haberde ABD Bölge Yargıcı Charles Breyer, davacı Matt Eisner'ın, Meta'nın platformlarındaki yetersiz iddialarının hissedarlara ekonomik zarar verdiğini kanıtlayamadığını söyledi.

YARGIÇ YASALARA UYGUN BULDU

Yargıç Breyer, Meta'nın vekalet beyanındaki çocuk güvenliği taahhütlerinin federal menkul kıymetler yasalarına uygun olduğunu ve şirketin platformlarındaki cinsel içerikli materyaller ve çocuk istismarı konularını detaylandırmak zorunda olmadığını ifade etti. Breyer, “Davacı, Meta'nın kendi önerilerine karşı çıkmasını, sonuçta reddettiği araçları övmesini ve kendi hatalarını vurgulamasını istemiş olurdu, ancak bu gerekli değil” dedi.

META'YA AÇILAN DİĞER DAVALAR SÜRÜYOR

Meta, eyalet başsavcılarının, şirketin çocukları uygulamalarına bağımlı hale getirdiği iddiasıyla açtığı birçok davayla karşı karşıya. Ayrıca, çocuklar, ebeveynleri ve okul bölgeleri tarafından açılan yüzlerce sosyal medya bağımlılığı davası bulunuyor. TikTok, Snapchat ve diğer sosyal medya uygulamalarının da benzer davalarla karşı karşıya olduğu biliniyor.

Instagram ve Facebook kullanıcılarının mesajları kime satıldı?Instagram ve Facebook kullanıcılarının mesajları kime satıldı?

 

Meta, WhatsApp ve Instagram çalışanlarına kötü haberMeta, WhatsApp ve Instagram çalışanlarına kötü haber

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)