BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat’ten üreticiye kredi desteği----

Ziraat’ten üreticiye kredi desteği

Ziraat’ten üreticiye kredi desteği
19 Eylül 2016 - 06:25 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası, afetlerden zarar gören üreticilere yeniden yapılandırma imkanı sağlıyor

Bakanlar Kurulu Kararı ile 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında Türkiye’de meydana gelen çeşitli afetler nedeniyle tarlaları, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 zarar gördüğü tespit edilen sisteme kayıtlı çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanmış olduğu düşük faizli kredilerin yüzde 3 faiz uygulanarak bir yıl ertelenmesine imkan sağlanmıştı.

5 yıllık rahatlama

Önceki yıllardaki uygulamalardan farklı olarak bu kez, kararnameye eklenen bir maddeyle kredileri bir yıl süreyle yüzde 3 faizli olarak ertelenecek gerçek ve tüzel kişilere bu iki kurumun kendi yapılandırma uygulamaları çerçevesinde ilk yıl faiz oranı yüzde 3 olmak suretiyle daha uzun süreli yeniden yapılandırma imkanı da getirildi.

Üreticilerin yanında yer alarak zorlukları birlikte aşmak amacıyla, ‘Ziraat Bankası’nca ilk yıl yüzde 3, sonraki yıllarda ise cazip Faiz oranlarıyla üreticilerin bankadan kullandığı sübvansiyonlu kredilere 5 yıla kadar yeniden yapılandırma imkanı sağlandı. Böylece üreticilerin mevcut borcunu sadece bir tek sezonda edinilecek tarımsal gelir ile değil, en az beş yıllık bir süreçte ödenmesine imkan sağlandığı hatırlatıldı.

Yeniden yapılandırma

Bankadan yapılan aıklamada, doğal afetlerden etkilenen ancak bu kararname kapsamına girmeyen veya doğal afetlerden etkilenmeyen ancak farklı sebeplerden dolayı nakit akışı bozulan ve kredi geri ödemesini vadesinde yapamayan diğer tüm müşterilerin borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik bankaca çok çeşitli yeniden yapılandırma seçeneklerinin sunulmasına devam edildiği de bildirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)