BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat'te şimdi de şube incelemesi----

Ziraat'te şimdi de şube incelemesi

Ziraat'te şimdi de şube incelemesi
22 Kasım 2011 - 00:08 www.finansgundem.com

Ziraat'te tarım kredisi, AVM kredisi derken şimdi şube kiralama işlemleri incelemeye alındı

Ziraat Banaksı'nda incelemeler sürüyor. Önce istanbul'daki şubelerden Konya'daki bir firmaya verilen tarım kredisi incelemeye alındı. Sonra da İstanbul'daki bir alışveriş merkezine verilen yüksek tutardaki kredi... FİNANSGÜNDEM'e gelen haberlere göre şimdi de birçoğu İstanbul ve Ankara'da olmak üzere şube kiralama işlemleri incelemeye alındı. İddialara göre Ziraat Bankası'nda kiralanan şubelerin mülkiyeti emlak sektörünün yakından tanıdığı, bir zamanlar hükümete yakın bir holdingde gayrimenkul danışmanlığı yapan bir kişi tarafından satın alınıyordu. Hem de bir özel finans kurumu ve leasing şirketi tarafından kullanılan kredilerle. Daha sonra da Ziraat Bankası'na şube olarak kiralanıyordu. Bu şubelerin bir çoğunun büyük şubeler olduğu belirtiliyor. Şimdi banka murakıplarının bu şubelerle ilgili inceleme başlattığı söyleniyor. iddilara göre banka murakıpları bu tür incelemelerin yani gayrimenkul incelemelerinin kendileri tarafından değil de başbakanlık müfettişleri tarafından yapılmasını istiyor. Yani bu konuda rapor tutmak istemiyor. Kısacası herkes bu şubelerini Ziraat Bankası tarafından kiralanmadan iki üç ay önce mal sahiplerinin değişip değişmediğini merak ediyor. (FİNANSGÜNDEM) 

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir23 Kasım 2011 09:33

    değişen şube tabelalarına da bakarlarmı acaba günün birinde.

  • Ziraat'in dünü bugünü masalı23 Kasım 2011 09:23

    2002 yılında Derviş efendinin Ziraat ve Halk Bankası'nı koyduğu 11 katrilyon liranın bugün hazineye maliyeti nedir hesapladın mı? Hazine bonosu faizleriyle çarp bulursun. Bu iki banka son on yılda bu milleti 150 milyar dolara maloldu. Yüzyılın karı masallarına milletin karnı tok. Kamu kurum ve kuruluşuları ile Ziraat'e yatırılması zorunlu mevduat da olması banka zararda. Hazine ve kamuya ait bedava fonlarla kar ediyor. Garanti bankası gibi ufacık banka Ziraat'i fersah fersah solladı. Bu mudur dünü bugünü. Bu paralar hepimizin cebinden çıkıyor. Herkesin işi gücü bu olmalı.

  • Ziraatbank AG'nin son on yılı derhal soruştur...23 Kasım 2011 09:18

    Yurtdışı işlemleri incelenmeden Türkiye'deki işlemleri çözmek kolay değildir.Son on senedir Türk Hazine'sinin 500 milyon avro civarında kaynağını (sermaye ve mevduat) %1 gibi getirilerle ziyan eden bu Banka'nın mutlaka soruşturulması gerekmektedir. Kredilerin tamamını Türkiye'deki firmalara veren bu banka nasıl olur da %1 gibi komik özsermaye karlılığı sağlar. Aradaki %15'e varan faiz farkı kimlerin cebine gidiyor?

  • Yurtdışı Türk Bankaları amaç dışı kullanılıyo...23 Kasım 2011 09:14

    Bankalar Türkiye'de göstermek istemedikleri işlemleri, gözden ve denetimden uzak yurtdışı bankalarında gerçekleştirmektedirler. Hollanda Türk Bankalarının en rahat ettiği ülkeydi. Şimdi en çok zorluk çıkaran ülke oldu. Niye acaba? Buranın eski genel müdürü şimdi Süzer Plaza'da 25 milyon dolara ofisini satıyor.

  • Kula vurguncusu neden ödüllendirildi23 Kasım 2011 09:12

    Kula Mensucat'ın Ziraat Bankası avalli poliçelerini paravan bir kuruluştan geçirerek 20 milyon dolar yüksek fiyatla Ziraatbank AG'ye satışını organize öden dönemin müdürü neden ödüllendirildi. Bu vurgun YDK raporlarında yolsuzluk komisyonu raporlarında belgelendi. Bu şahsın soruşturulması için Almanya'ya gelen müfettiş ertesi gün Can tarafından neden geri çağrıldı. Müfettişi Almanya'ya gönderen yönetim kurulu üyesi neden Can tarafından Ziraat'ten uzaklaştırıldı?

  • Emrin olur23 Kasım 2011 09:08

    YDK,DDK,KİT Komisyonu,Yolsuzluk Komisyonu, Başbakanlık Teftiş Kurulu, BDDK vb. bir kurumda mı çalışıyorsun. Sözkonusu bankaların bilançolarını mı inceledin.Yazılar siyaset kokmuyor, yolsuzluk kokuyor. Ziraat'teki vurgunların üzerine hiçbir dönemde hakkıyla gidilmiyor ve gidilmedi.

  • Ömer Ergün22 Kasım 2011 11:47

    Ziraat bankasının dünü ve bugününe iyi bakan biri aradaki farkı çok iyi görebilir, ne yazık ki yazılan yazıların çoğu şahsi kin duyguları besliyor, hiç bir kurumda yöneticiler hakkında iyi şeyler söylenmez, sn.aydının arkasından da halk bankasında ki çalışanların neler dediğini biliyormusunuz, inanın hiç bir terbiye kuralına sığmaz ve burada yazılan yazılar buram buram siyaset kokuyor, bu tür yorumlara bir son verelim ve lütfen ziraatle uğraşmayalım da herkes işine gücüne baksın.

  • tbilgin22 Kasım 2011 10:12

    Bizim bildiğimiz Tevfik Bilgin,eğer murakıp bu tespitleri yapmassa niye yapmedın diye hesap sorar incelemeyi yapanlara tüm gözler murakıp raporunda zaten

  • Can-Çetiner ikilisi22 Kasım 2011 06:55

    Ziraat Almanya genel müdürü Karamehmet ve Çağlar'ın sağ koluydu. Pamukbank ve İnterbank'ta neler yapıldığı MASAK Raporlarında ve TMSF dosyalarında yer alıyor. "Karda yürür izini belirtmez" şahıs aniden Can'ın sağ kolu oldu. Bankayı asıl bu şahsın yönetti. Sanki başka adam yokmuş gibi, ATB ve yurtdışı bankaların çoğu bu şahsa teslim edildi.

  • Doldur boşalt yöntemi22 Kasım 2011 06:47

    Ziraat genel müdürlüğünden Almanya Ziraat'e bedava mevduat aktarılıyor. Bu mevduat Türkiye'deki belirli firmalara kredi olarak veriliyor. Almanya Ziraat'e aktarılan sermaye ve mevduat tutarı yıl sonu itibariyle 500 milyon avroyu aştı.

  • 21 Kasım 2011 22:50

    Can Akın Çağlar ve ekibinin yaptıklarını şeytan bile düşünemez. Bunu düşünmek ve organize etmek gerçekten maharet istiyor. İnanmak mümkün değil ama yazılanları okuyunca Almanya Ziraatten Türkiyedeki Leasing şirketine kredi veriliyor. Leasing şirketi de gayrimenkulu alacak kişiye kredi açıyor. Açılan krediyle alınan gayrimenkul de yüksek bedelle Ziraat Bankasına kiraya veriliyor.

  • isyankar21 Kasım 2011 22:32

    Birde şu sigorta paralarının kimlerin cebine girdiği akıbeti ne oldu onu araştırsan iyi olur verilmiş hakkı geri alanlardan hesap sorulsun evet soruyor personel "sigorta kar payından dagıtılan paralar kimin cebine girdi" cevap verecek babayiğit aranıyor bekliyoruz........aliyedi oyuna veli yedikoyuna'mı oldu yoksa........

  • 21 Kasım 2011 22:03

    Eğer personelin birisi bilerek veya bilmeyerek bir yahnlış yapsa kıyamet kopar şubelere müfettişler dolar.ama kendilerin yaptığı 100 işin 99 ı şaibelidir keşke bankanın personel vakfı vardı bir zamanlar tüm personelden hemde o yılların şartlarında yüksek aidat alınırdı ama nedense birden bire iflas ettik dedi ve personelin tüm birikimi havaya uçtu bir allahın kulu çıkıp ne olduda iflas etdin diyip inceleme yapmadı onlarıda inceleseler

  • murakıba öneriler21 Kasım 2011 22:02

    ziraat bankasının kiraladığı şube hizmet binalarının sahibi olan gerçek ve tüzel kişilerin isimlerini bankalar,katılım bankaları ve leasing şirketlerine bildirilir, ne zaman kredi açıldığını sorulursa, kiralanan hizmet binalarının kiralanmadan kısa bir süre evvel el değiştirip değiştirmediği çok basit şekilde öğrenilir.Eğer öğrenmeye niyetleri varsa

  • Ayhan21 Kasım 2011 21:47

    Hüsiyen Aydın bir an önce Almanya Ziraat'ten verilen kredileri inceletsin. O zaman gerçekler ortaya çıkar. Gözden ve denetimden uzak Almanya üzerinden bu krediler verildi.

  • Ayhan21 Kasım 2011 21:46

    Kredilerin çoğunun kaynağı Almanya Ziraat AG.Bu bankadan verilen kredilerin çoğunun Türkiye'deki leasing ve faktoring firmalarına verildiği görülüyor. Kredilerin faizleri de son derece düşük.

  • 21 Kasım 2011 21:39

    bir memuru 8 sene bir yerde tutarsaniz memur oldugunu unutur kendini patron sanar. Durum bundan ibaret.

  • inceleme21 Kasım 2011 14:05

    bence inceleme katılım bankalarından alınan konut kredisi ile satın alınıp bankaya kiralanan iş yerlerine baksınlar mesela beylikdüzü,sefaköy.zeytinburnu ilçelerindeki şubelere v.s

  • 21 Kasım 2011 12:56

    Bu pilav daha çok su kaldırır.

  • ziraatli21 Kasım 2011 10:49

    bunları da mı duyacaktık?Allah Hüseyin Aydın'ın yar ve yardımcısı olsun..