BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat'te genel kurul tartışması----

Ziraat'te genel kurul tartışması

Ziraat'te genel kurul tartışması
19 Ekim 2011 - 09:25 www.finansgundem.com

Ankara kulislerinde konuşulanlara bakılırsa Ziraat Bankası'nda olağanüstü genel kurul gündemde...

Ziraat Bankası'nda yeniden yapılanma sancıları sürüyor. Eski genel müdür Can Akın Çağlar'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) üyesi olarak atanmasıyla birlikte, bankanın genel müdürlüğüne atanan Halk Bankası Eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın bankanın yönetimini yeniden yapılandırıyor. Bir yandan bankaya yeni yöneticiler atanırken bir yandan da banka murakıpları eski genel müdür döneminde verilen kredilerle ilgili incelemelerde bulunuyor. İşin ilginç yani dönemindeki kredilerin araştırıldığı eski genel müdürün BDDK üyesi olarak görev yapması... Bir yanda böyle çelişkili bir durum bir yanda bankanın yeni genel müdürü ile yönetim kurulu başkanı arasındaki anlaşmazlıklar olduğu söyleniyor. FİNANSGÜNDEM'e gelen haberlere göre Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ile bankanın genel müdürü Hüseyin Aydın arasındaki çekişme bankada işleri durma noktasına getirmiş. Aydın'ın Halk Bankası'ndan getirmeyi planladığı iki yeni genel müdür yardımcınını hala bankaya alamadığı söyleniyor. Ziraat bankası koridorlarında konuşulanlara göre iki yeni genel müdür yardımcısı ataması için Aydın, bankada görev yapan iki  genel müdür yardımcısını görevden alması gerekiyormuş.  Bankanın yönetim kurulu başkanı da buna karşı çıkıyormuş. Peki bundan sonra neler olacak? Ankara'da konuşulanlara göre Aydın bu durumu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a kadar götürmüş. Babacan'ın Aydın'a "onlar da bizim arkadaşımız arayı bulun ve birlikte çalışmayı öğrenin" dediği söyleniyor. Bankanın genel müdürü ile yönetim kurulu başkanı arasındaki bu çekişmenin Başbakan'a kadar gideceği hatta bankanın olağanüstü genel kurul kararı bile alabileceği söyleniyor. Kısacası Ziraat Bankası'ndaki bu tablonunu önümüzdeki günlerde nasıl sonuçlanacağı ve yani bu soruna nasıl bir çözüm bulunacağı banka içerisinde de merak konusu olmaya devam ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iceman11 Kasım 2011 02:01

    değişime biraz da zam açısından baksalar da , biz de artık 3 kurşla ay sonunu nasıl getirecez diye düşünmesek. zam istiyoruz zam. yoğun iş yükü var ama para yok huzur yok...

  • zb03 Kasım 2011 20:54

    arkadaşım sen hangi 2000 TLden bahsediyosunn 1200 tl maaş alıyoruz ve bunu oturarak dğil kırk takla atarak alıyoruz.Akşamları stresten uyuyamıyoruz.Sen neden bahsediyorsun allah aşkına biraz insaflı ol.

  • mky30 Ekim 2011 23:28

    oturduğunuz yerden 2000TL alın ve de hala ağlayıp durun bakalımZiraat satılacak adalet sağlanacak

  • zerbank28 Ekim 2011 16:45

    ziraat bankasıgenel müd sayın hüseyin aydına sesleniyoum kalbinizde birazcık allah korkosu varsa personelinizi düşünürsünüz tabiri caizse eşek gibi calışıyoruz özellikle destek personeli karın tokluğuna calışıyor lise diplomalı şube müdürleri varken üniversiteli destek personeline asg ünvanı verilmiyor.sayın genel müdürüm can akın cağlara hakkımızı helal etmiyoruz sizden ünvan ve maaş artışı rica ediyoruz saygılarımızla ziraat bankası destek personelleri

  • Sade Bankaci25 Ekim 2011 01:55

    Geçen Artvin'de bir merkezin açılışında Hüseyin Beyin bir fotografını gördüm. Çok mücadele ettiği her halinden belliydi. Kendi yetiştiği ocağın kurallarını iyi bilir elbette Hüseyin Bey. Günümüz Bankacılığının gerektirdiği müşteri ve satış odaklı hizmetin Ziraatte verilmesi mevcut yönetim ve en önemlisi çalışan personelle zor. Çünkü gittiğim her Ziraat Şubesine bürokrasinin ağır gri tonu çökmüş. Genç ve iyi okullu olan personel bile bunu daha ilk yılları olmasına ragmen benimsemiş, sanki bir virüs gibi eski personel mantığı onlara da bulaşmış. Hüseyin AYDIN Bey'e Allah kolaylık versin, işi çok zor. Bankacılık bir ekip işi. Her yönetici bildiği, güvendiği insanlarla birlikte çalışmak ister, bu anlaşılır bir şey. Ayrıca Can Bey onlarca yeni insanı daha önce Ziraate getirmedi mi? Hüseyin Bey, Allah korkusu olan, babacanlığı ve vicdanı olan birisi, çalışkan ve dürüst Ziraatli kardeşlerim hiç korkmayın, bütün bu aşağıda aleyhte yazan üst düzey yöneticilerin korkuları kendilerine dokunulacak olmasıdır. Bütün gürültü ondan:))))))))

  • mky22 Ekim 2011 01:16

    artık süreç başladı ziraatte cok canlar yanacak yeni genel müdür çiftlik düzenini ortadan kaldırıp verimlilik ve kar odaklı müşteri memnuniyetini amaç edinmiş satış ve pazarlama faaliyetleri yoğun bir yapı oluşturmaya calışıyor artık tüm subelerde müdüründen güvenliğine kadar sadece satış düşünülecek artık hedef odaklı olunacak yatış odaklı değil.Buradaki amaç bu yapıyı kurup özelleştirme kapsamında bankayı maksimum fiyatta satmak olacak artık düğmeye basıldıBankacılık sektörü acısından cok dinamik bir kara alındı ziraatin satışı için:)

  • makul adam20 Ekim 2011 23:48

    Banka resmen durdu. Yeni genel mudur teskilati karsisina aliyor az sayidaki uygulamalariyla. Bu hic iyi degil. Bankacilikta insan unsuru en az teknoloji kadar onemlidir. Binlerce insanin calistigi bu buyuk bankaya surekli eleman transferi ise anlasilir bir durum degildir ve olcu kacmistir.

  • 19 Ekim 2011 23:35

    Umarim Huseyin Bey bankadaki carpik duzeni tespit edip biran once duruma mudahale eder. Bankada baski eziyet her gecen gun dozunu artiriyor. Hicbir personel durumundan memnun degil. Maaslar dusuk calisma saaatleri uzun sosyal haklar zayif gelecekte bir ise yaramayacak bir sandiga dunya kadar para kesiyorlar. Personeli mutlu etmek deger vermek jest yapmak bir yana insanlarin icindeki atesi sonduruyorlar.

  • Kara19 Ekim 2011 19:15

    YK Başkanı Muharrem Karslı göreve geldiğinde birçok projeden bahsetti. Şu ana kadar yapılan birşey yok. Kendisi aynı zamanda Ziraat Almanya yönetim kurulu başkanı. Oradan verilen kredileri inceletsin başka birşey gerekmez. Hüseyin Aydın'a da engel olmaması gerekir.

  • sorgucu19 Ekim 2011 11:58

    artık sistemin müfettiş kökenli yada murakkıp kökenlilerin banka üst düzeyde yöenti olmalarının bu güne kadar batan bankalarda dikkate alınarak irdelenmesi gerekli,dir ve ticari bankacılıkta deneyimi olmayanlaarın tepeden inmesi ne kadar faydalı bakmak lazım...

  • Gurur ve utanç19 Ekim 2011 11:40

    Hüseyin Aydın'ın her icraatını alkışlayan arkadaşalar duruma biraz daha izanla yaklaşmanızı tavsiye ediyorum. Çok benzer bir durum Bank Asya'da yaşanıyor. Orada da 'Yaşasın Abdullah Çelik' naraları yükseliyordu. Ancak dün personel Bank Asya'da çalışmaktan gurur duyuyorum diyoken, bugün yemek kuyruğunda beklerken utanç duyuyorlar. Hüseyin Aydın severler siz de alkışlarınıza biraz ölçü getirin zira sizde de benzer tablolar gündeme gelmesi yakındır!

  • Maksat19 Ekim 2011 11:31

    Tabii ki her yönetci kendi istediği ekip ile çalışma hakkına sahiptir. Ancak iyi bir yönetici ise bunu yaparken liyakata ve hakkaniyete önem vermek zorundadır. Hüseyin Aydın da Bank Asya Genel Müdürü Abduhlah Çelik gibi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek niyetindedir. Bu sebepten ikisi de göreve geldikleri günden bu yana bankacılıkla değil bilek güreşiyle meşguller. Bu arada Hüseyin Aydın'ın Can Çağlar'a ne büyük bir nefreti varmış ki kus kus bitiremedi!

  • haklı19 Ekim 2011 09:58

    Hüseyin Aydın bence haklı.Her Genel müdür kendi ekibi ile çalışır.Hem eski genel müdürün icraatları soruşturulacak hemde soruşturulan yöenticiler hala görevinde olacak o zaman bankayı eski genel müdür kavaklıdere'den yönetiyor konumunda olur