BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat'te 30 yıl krizi! ----

Ziraat'te 30 yıl krizi!

Ziraat'te 30 yıl krizi!
02 Ağustos 2010 - 08:25 www.finansgundem.com

FİNANSGÜNDEM kamu bankaları dosyasını açıyor. İki ay önce yönetim kurulu üyesi olarak atanan Mithat Şahin neden istifa etti?

Bankaların merkezi olan İstanbul’da kelimenin tam anlamıyla yaz rehaveti varken, Ankara’da yani kamu bankalarında hareketli günler yaşanıyor. Örneğin iki ay önce Halk Bankası yönetim kurulu üyesi olarak atanan Mithat Şahin neden istifa etti? Madem istifa edecekti ya da ettirilecekti, iki ay önce neden atandı? Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Halk Bankası yönetim kurulu olarak atanan Mithat Can aynı zamanda başka bir bankada Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Halk Bankası yönetim kuruluna ataması yapılınca, atamada etkili olan bazı isimler eski görevinden istifa etmesini talep etti. Ankara’da konuşulanlara iki aylık yönetim kurulu üyeliğinden aradığını bulamayan Mithan Şahin eski görevine devam etme kararı aldı. Yani Halk Bankası’nı değil daha önceki çalıştığı bankada kalmayı tercih etti. Ankara’da konuşulanlara doğruysa ki, hiçbir şüphemiz yok, Mithat Şahin iki ay boyunca bir bankanın yönetim kurulunda görev aldı hem de başka bir bankada daire başkanı olarak görev yaptı. BDDK da buna göz yumdu… Şahin’in istifasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine ise Salim Alkan atandı. Alkan, Albaraka Türk kökenli eski bir bankacı. Ahmet Ertürk döneminde TMSF’da etkin görevler aldı. Daha sonra Ertük ile arası açıldı. TMSF Başkanı Ertük, Alkan’ı pasif bir göreve alarak istifaya zorlamıştı… Halk Bankası’nda bunlar yaşanırken Ziraat Bankası’nda da hoş olmayan bazı gelişmeler yaşandı. FİNASGÜNDEM’e gelen bilgilere göre banka yönetimi 30 yılını dolduranları emekliye ayırmak istiyor. Ancak birçok çalışan buna sıcak bakmıyor. Banka ise bunu sürgün gibi atamalarla aşmaya çalışıyor. 30 yılını dolduran çalışanların birçoğunun yerleri değiştirilmiş. Bilindiği gibi Temmuz ayı kamu bankaları için atama ve terfi ayları. Ankara’da konuşulanlara göre Ziraat Bankası’nda birçok çalışanın yeri değiştirilmiş. Ancak torpili olanlar yerlerini korurken torpili olmayanlarsa istemedikleri illere gönderilmiş. Ziraat Bankası bazı bankalarda olduğu 30 yılını dolduranları emekli ederek kadroyu gençleştirmek istiyormuş. Ancak özel bankaların sözleşmelerinde bu tür uygulamalar için özel maddeler yer alırken, Ziraat Bankası’nda ise böyle bir uygulama yokmuş. Bu arada Halk Bankası ile Ziraat Bankası’nın ortak kart ve teknoloji şirketi Bileşim’in genel müdürü değişti. Finans çevrelerinde konuşulanlara göre daha önce Bileşim’de genel müdür yardımcısı olarak çalışan bir isim Bileşim’e geri dönmek için yoğun kulis yapıyormuş.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)