BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat’e, İş Bankası modeli mi geliyor ----

Ziraat’e, İş Bankası modeli mi geliyor

Ziraat’e, İş Bankası modeli mi geliyor
25 Temmuz 2012 - 01:51 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası yeni bir emeklilik uygulamasına geçiyor. Ocak 2013’te emekli olacakları nasıl bir düzenleme bekliyor?

FİNANSGÜNDEM/ÖZEL
Türkiye’nin köklü kurumlarından biri olan Ziraat Bankası, çalışanlarına yeni bir emeklilik modeli sunuyor. İş Bankası’nda 33 yılını tamamlayan personeli emekliye sevk eden sistem, Ziraat Bankası’nda da uygulanacak ama yeni bir düzenlemeyle.
FinansGündem’e gelen bilgilere göre banka, 30.06.2012 tarihinden itibaren ‘yetkili görev grubu’nda yaş ve hizmet yılı toplamı 84 ve üzeri olan çalışanlar ile ‘yönetici görev grubu’nda yaş ve hizmet yılı toplamı 90 ve üzeri olan çalışanlarıyla mutabakata varmak suretiyle, 02.01.2013 tarihinden itibaren emekli olabilmelerine imkan tanıyacak. Bu şartlarda Ocak 2013 tarihinde emekli olacak çalışanlar, normal maaş, ikramiye ve diğer ödemelerini alacak. Bankadan ayrılacağı tarihte de kendilerine ilave iki brüt maaş tutarında ödeme yapılacak. Sistem her sene Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez uygulanacak. Uygulamada esas alınan nokta ise, ileri ki dönemler için de süreklilik arz edecek olup, objektif, adil ve sürdürülebilir olması.
YAŞ ARALIĞI 30-35'E İNECEK
Türk bankacılık sektöründe halen 30-35 aralığında bulunan yaş ortalamasının Ziraat Bankası'nda 39 olduğuna dikkat çekilirken, “Bu uygulama ile banka çalışanlarının yaş ortalaması sektör ortalamasına yaklaşacak” denildi. Yani, hizmeti fazla olan personeli, genç insan kaynağı ile yenileme hedefi böyle dile getirildi. Çalışanların bu düzenlemeye nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor. finansgundem.com

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayşe güleryüz 05 Aralık 2012 11:18

    sizce adalet mi bu . 26 yaşında işe giren halen 84 ü dolsuramamış. 18 yaşında giren 84 ü tamamladığı için diğerinden 8 yaş küçük olduğu için kapı gösteriliyor önce o sabunluklar gtsin 55 üstü yaşı olanlar. Üsteli k böyle nir yaş formülü hangi ülkede var acana 84 90 gibi saçma sapan şeyler.Ayrıca Türkiyede yaş 65 olan bir ülkede bu ne perhiz anlayamadım. işte böyle bir ülkenin kobay fareleriyiz biz. yazıklar olsun. tüm ziraat bankası üst yöneticilerini kutluyorum. emektar memurlarını bu uygulamadan dolayı kovarak gönderdikleri için. ayrıca inşallah onların daha büyük haksızlıklara maruz kalmalarını temenni ederim. saygılar.