BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat, Skopje Bank’ı satıyor----

Ziraat, Skopje Bank’ı satıyor

Ziraat, Skopje Bank’ı satıyor
05 Aralık 2011 - 08:24 www.finansgundem.com

Yurt dışı iştiraklerini satma kararı alan Ziraat, Makedonya’daki Skopje’yi Halk Bankası’na teklif etti. Yönetim, prensipte anlaştı

BİR gecede 13 genel müdür yardımcısının 11’ini görevden alan Türkiye Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, rotasını yurt dışına çevirdi. Bankayı daha kârlı hale getirmek için yurt dışında bulunan bankalarını ve şubelerini mercek altına alan Aydın, büyüme potansiyeli ve stratejik olmayan iştiraklerini satma kararı aldı. Ziraat Bankası, bu karar doğrultusunda ilk olarak Makedonya’da bulunan A.D. Skopje Bank’ın satılmasını öngördü.
Ancak Ziraat Bankası’nın Makedonya’daki bankası, yabancı damata gitmeyecek. Ziraat yönetimi, Makedonya’daki bankanın, yine bu ülkede IK Bank’ı satın alan Halk Bankası’na satılmasının doğru olacağını düşündü. Halk Bankası yönetiminin de, bu fikre sıcak baktığı bildirildi. Hatta, Makedonya bankasının satışı konusunda iki bankanın yönetiminin prensipte anlaştığı da gelen bilgiler arasında.
Toplam üç şubesi bulunuyor
Satış işleminin ise gerekli izinlerin alınmasının ardından 2012 yılında tamamlanması planlanıyor. Halk Bankası’na satılması planlanan Ziraat Banka A.D., 2008 yılından itibaren banka statüsünde faaliyet göstermeye başladı. Bankanın halen Makedonya’da 3 şubesi bulunuyor. Üç şubeye rağmen tüketici kredi pazarından yüzde 5 pay alan bankanın sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 74 olması dikkat çekiyor. Bankacılık kesimi uzmanları, A.D Skdpje’nin Halk Bankası tarafından satın alınmasıyla Makedonya’nın en güçlü bankalarından birisi haline geleceği tahminlerini yapıyor. 
Hüseyin Özay - Star

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • giden ziraatliler14 Aralık 2012 19:04

    1500 kişiyi zorla emekli ettin inş vicdanın rahattır

  • ali sayın14 Aralık 2011 01:43

    yıllardır hüseyin aydın ziraat bankasının başına gelecek can akın çağlar gidecek denirdi .bu söylentiye en çok ziraat bankalılar sevinirdi.ve hüseyin aydın bankanın başına geldi ve can akın çağlar gitti. acaba bankaya yeniden döndüğü için sevinen varmıdır şu anda kendi ve bankada dostum dediği az sayıda insandan başka. evet ne derler gelen gideni aratır . kimileri yuvaya döner kimileri yuva dağıtır. hüseyin aydın yuvaya döndü ama belliki yuvayı dağıtmak için dönmüş. ramazanda iftara çağırıldığında salına salına giden emekli ziraatli yöneticiler seneye iftara gidecekseniz hüseyin aydının iftar davetine biraz düşünün ve ona göre gidin. eğer siz hüseyin aydının döneminde çalışıyor olsaydınız kesin sizinde görevinize son vereceğinden şüpheniz olmasın .. çünkü ziraat bankalılara antipatisi var.mevkiler geçicidir, bu görevler kimseye kalmadı,vede çoğu kişi bunları iyi hatırlamayacaklar MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİL.

  • halkziraat05 Aralık 2011 23:08

    bilmeden konuşuyorsunuz eğer halk bankasına devri olursa halkbankasının makedonyadaki bankacılık kesimindeki payı artacak mesele zarar değil halk bankasının payını artırmak bunlar herzaman olan şeyler türkiyede bile bu bankalar piyası paylaşırlar devlet bankaları

  • Akil adam05 Aralık 2011 22:38

    bu bahsedilen iki bankayi toplasaniz 150 milyon eur bile etmiyor. 150 milyon eur dediginiz ise oradaki Tutunska Bank in sermayesi bile etmez. Artik birakilsin bu yalanlar.

  • morali bozuk ziraatli05 Aralık 2011 22:24

    bizde olunca zarar halkbankasında olunca karlı mı oluyor ben anlamadım valla. benim anladığım tek olay ziraati küçültüp özelleştirmek, çünkü bu ülkeye yararlı hiçbirşey kalmamalı. THY BİLE SATMAYI DÜŞÜNDÜLER

  • ziraatli05 Aralık 2011 20:46

    üç şube ile %5 kredi payı sermaye yeterliliği %74 ama halk bankasına geçince ülkenin en büyük bankasından biri olacakmış tabela değişince büyük banka olacakmışşşşşş kapısında ziraat bankası yazınca büyük banka olamıyormuymuş yazıkki yazık ziraat bankasını batırmadan bunlara bir dur diyen çıkar inşallah.

  • komik05 Aralık 2011 08:31

    gerçekten çok komik. bankanın karlılığı için makedonya şubesini kapatıyormuş. hem de halkbanka teklif etmiş. iyi de sormazlar mı adama. daha 8 ay önce makedonya'da halkbanka sen almadın mı banka diye???