BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZİRAAT SİGORTA'YA GRUOPAMA'LI GENEL MÜDÜR----

ZİRAAT SİGORTA'YA GRUOPAMA'LI GENEL MÜDÜR

ZİRAAT SİGORTA'YA GRUOPAMA'LI GENEL MÜDÜR
12 Haziran 2009 - 09:13 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisinin haberine göre yeniden sigorta sektörüne giren Ziraat Bankası, şirketin başına Başak Groupama'dan birini getiriyor.

Ziraat Sigorta’ya Başak Groupama’lı genel müdür Başak Sigorta’yı 2006’da Fransız Groupama’ya satan Ziraat Bankası, neredeyse satıştan bir yıl sonra sektöre yeniden dönmek için girişimlerde bulunmuştu. Güven Sigorta ve Birlik Sigorta’yı satın alma girişiminde bulunan Ziraat Bankası’nın bu çabaları, Başak Sigorta’yı sattığı Groupama tarafından eleştirilmişti. Bankanın genel müdürü Can Akın Çağlar ise bu eleştirilere “Kimseye sigorta sektörüne girmeyeceğiz sözü vermedik” diye bir açıklamayla yanıt vermişti. Şirket alma çabaları sonuçsuz kalan Ziraat Bankası, geçtiğimiz günlerde Ziraat Sigorta ve Ziraat Hayat ve Emeklilik olmak üzere iki şirket kurarak sektöre geri dönüş yaptı. Geçtiğimiz günlerde her iki şirketin yönetim kurullarını da açıklayan Ziraat Bankası, hayat ve emeklilik şirketinin genel müdürlüğüne bankadan bir ismi getirdi. Ancak elementer branşının başına getirmek için anlaştığı isim, Başak Groupama’yı kızdıracak gibi görünüyor. Edindiğim bilgilere göre Ziraat Bankası, Ziraat Sigorta’nın genel müdürlüğü için halen Başak Groupama’da Banka Acentelerinden sorumlu genel müdür yardımcısı olan Naim Temur ile anlaştı. Bu noktada küçük ama önemli bir ayrıntı da oldukça ilginç… Bana iletilen bilgilere göre Groupama, Ziraat’ten Başak’ı aldıktan sonra yaptığı yönetim revizyonu sırasında Temur ile yolları ayırmaya karar vermiş. Ancak Ziraat Bankası’nın itirazları üzerine bu konuda geri adım atan Groupama, Temur’u banka acentalarından sorumlu genel müdür yardımcısı yapmış. İddialara göre Başak Groupama’nın banka sigortacılığı poliçelerinin yüzde 90’a yakın bölümü de Ziraat Bankası’ından geliyor. Bu ayrıntı da Temur transferini oldukça ilginç kılıyor. Şimdi sektörde herkes bu transferin arkasının gelip gelmeyeceğini merak ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)