BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZeybekçi'nin dönüşü en çok kimi sevindirdi?----

Zeybekçi'nin dönüşü en çok kimi sevindirdi?

Zeybekçi'nin dönüşü en çok kimi sevindirdi?
18 Temmuz 2016 - 11:52 www.finansingundemi.com

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde kayıt dışı istihdam edilen yaklaşık 800 bin kişinin önümüzdeki beş yıl içinde kayıt altına alınacak...

Türk tekstil ve hazır giyim sektörleri, 2014 yılının sonunda 'Nitelikli Üretici Sertifika Programı' adıyla sanayiye model olacak ve sanayi üretimini artırma hedefli bir proje geliştirmişti. 

Projenin ortaya konulduğu tarihteki Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, programın yasalaştırılması için çalışmalara başlamış ancak daha sonra araya giren seçimlerle birlikte ekonomi bakanının değişmesi ile konu askıya alınmıştı. Geçtiğimiz aylarda kabinenin yeniden şekillenmesi ile birlikte Nihat Zeybekçi yeniden Ekonomi Bakanı oldu. Ve konu yeniden gündeme alındı. Ramazan bayramından bir hafta önce dört kişiden oluşan TGSD heyeti ve bürokratlarla bir araya gelen Zeybekçi, konuyla ilgili bakanlıkların ortak çalışmaları için düğmeye bastı. Çalışmaların hızla gerçekleştirilmesi halinde konunun yeni yasama döneminde yasalaşabileceği vurgulanıyor.

TGSD Başkanı Şeref Fayat, projenin geliştirilmesinin üzerinden geçen 1,5 yıllık aradan sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin konunun yasalaştırılması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı gibi konuyla ilgili bakanlıklarla birlikte ortak çalışma konusunda düğmeye bastığını söylüyor. Fakat, projenin hayata geçirilmesi halinde de Türk sanayiinin daha güçlü bir yapıya kavuşacağını ifade ediyor.

TGSD'nin projesinde, 50 ve üzeri kişi istihdam eden hazır giyim ve konfeksiyon üreticilerinin Turcjuality Programı'nda olduğu gibi bağımsız bir denetim şirketi tarafından denetlenip 'Nitelikli Üretici Sertifika Programı' kapsamına alınması, böylece tek belge ile devletin sağladığı tüm teşviklerden hızlı ve kolay bir şekilde yararlandırılması isteniyor. Bu programın hayata geçmesi halinde, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde kayıt dışı istihdam edilen yaklaşık 800 bin kişinin önümüzdeki beş yıl içinde kayıt altına alınıp işsizlik sigortası primi, SGK katkısı, kurumlar vergisi gibi uygulamalara dahil olmalarıyla birlikte devletin kasasına direkt olarak 800 milyon TL gelir sağlanacağı öngörülüyor. (Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)