BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZenginler servetlerini nasıl koruyor?----

Zenginler servetlerini nasıl koruyor?

Zenginler servetlerini nasıl koruyor?
02 Temmuz 2024 - 18:38 www.finansgundem.com

Servet sahibi olmak ne kadar zorsa bu serveti koruyabilmek de bir o kadar emek istiyor. Ünlü finans uzmanı Patrick Rush zengin müşterilerinin bunun için kullandığı beş ortak yönteme dikkat çekti.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Servet sahibi insanlar için para kazanmayı kalıcı hale getirecek yollar vardır. Insider’ın haberine göre uzun yıllar boyunca servet sahibi aileler için finansal planlama uzmanı olarak görev yapan Patrick Rush, müşterilerinin çoğunun birkaç ortak özelliği olduğunu söylüyor.

Rush, birlikte çalıştığı birçok milyonerin mütevazı bir hayat benimsediğini, çok yüksek gelirler elde etmeseler bile tasarruf etme konusunda fazlasıyla disiplinli olduklarını belirtiyor. Finans uzmanına göre söz konusu milyonerler bireysel emeklilik yatırımları ve yatırım hesapları üzerinden biriktirdikleri miktarlarla 1 milyon dolar barajını aşmış.

Finans uzmanı bu gibi bireylerle yaptığı çalışma deneyimine dayanarak varlıklı insanların servetlerini büyütmesine yardımcı olacak beş yaklaşımın öne çıktığını belirtiyor:

1. Varlıklı insanların bir finansal planı vardır ve buna bağlı kalırlar

Rush, servetlerini zaman içinde koruyan ve hatta inşa eden varlıklı insanların her zaman daha büyük bir finansal plana sahip olduğunu söylüyor.

Milyonerlerin çoğu için, bir finansal plan sadece nasıl harcayacaklarını ve tasarruf edeceklerini ifade etmez.

Ruth milyoner müşterileri için "Bir ailenin bütçesi ve harcamaları, ne tür bir sigortaya sahip oldukları, emlak planlamalarının yasal belgeleri açısından nasıl göründüğü ve aile üyeleri veya hayır kurumları için potansiyel olarak bir miras bırakma hedefleri hakkında tüm ayrıntıları bilmeniz gerekir" diyor. Çoğu zaman, finansal planlama ayrıca vergileri, işveren yardımlarını ve yatırım planlarını da dikkate alır.

Varlıklı insanlar bu planı yapmak için doğru yardımı alırlar ve buna bağlı kalmak için bugünden hangi adımları atmaları gerektiğini de iyi bilirler.

2. Ne yatırımları için endişelenirler ne de onları sık sık yönetirler

Rush'ın birlikte çalıştığı varlıklı insanların çoğunun aklında hisse senedi ticareti yok. Piyasada doğru zamanı yakalamayı veya bir sonraki sıcak hisse senedinden çok para kazanmayı düşünmüyorlar. Bunun yerine Rush, müşterilerini yatırım konusunda uzun vadeli bir bakış açısına sahip olmaya teşvik ettiğini söylüyor.

Finans uzmanı, “Piyasaları geçmeye çalışmıyoruz. Yatırımcılarımıza en yüksek başarı olasılığını vermek için piyasaların gücünden yararlanmak istiyoruz” dedi. Gerçekten de sadece hisse senedi almak ve bu hisseyi uzun vadede elde tutmak piyasalarda çoğunlukla en iyi başarı şansını yaratır.

Rush'ın varlıklı müşterilerinin çoğu için yatırım yapmak aktif bir süreç değil, daha çok sabırla ilgili bir konu. Rush "Her yıl, her üç yılda bir, hatta her beş yılda bir haklı olmayacağımızı biliyoruz. Ancak, zaman içinde müşterilerimize en yüksek başarı olasılığını verdiğimizi biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

3. Emekliliği çok önceden planlarlar

Birçok insan için tam zamanlı işten emekli olmak, daha küçük bir gelirle yaşamak ve fedakarlık yapmak anlamına gelir. Ancak, varlıklı insanlar dikkatli bir planlama ile emeklilikte de varlıklı kalırlar.

Rush, müşterilerinin genellikle emeklilik konusunda aşırı plan yaptığını söylüyor: "Müşterilerimiz için 96 yaşı yaşam beklentisini kullanıyoruz, çünkü 65 yaşındaki sağlıklı bir çift için en az birinin 96 yaşına kadar yaşama ihtimalinin yaklaşık% 25 olduğunu biliyoruz."

Aşırı planlama yapan varlıklı insanlar emeklilikte aynı yaşam standardını daha uzun süre koruyabilirler. Rush, "Günün sonunda, istediğimiz son şey paranızın bitmesidir” diyor.

4. Vergi ödemelerini azaltmanın yollarını bulurlar

Varlıklı insanlar dikkatli bir planlama süreci sonucunda vergi borçlarını azaltmanın yollarını da öğreniyorlar. Belirli vergi indirimlerinden ve teşviklerden nasıl yararlanacaklarını ve hem şimdi hem de daha sonra emekliliklerinde borçlu oldukları vergi miktarını nasıl azaltacaklarını biliyorlar.

Vergileri anlamak karmaşık bir şey olsa da, vergileri azaltmak genel mali planlarının bir parçasıdır ve nereye yatırım yaptıklarından nasıl bağış yapıldığına kadar her adım dikkate alınır.

Daha az vergi ödemek, uzun vadede daha fazlasını elde tutmak anlamına gelir. Servetlerini büyüten ve yavaş yavaş daha yüksek vergi dilimlerine geçen insanlar için vergi ödemelerini azaltmak serveti korumanın kritik bir yoludur.

5. Yaptıkları bağışları mali planlarına dahil ederler

Varlıklı insanlar vergi yönetimiyle benzer bir şekilde yaptıkları bağışları da finansal planlarına dahil ederler. Varlıklı insanlar bağışların sağladığı vergi avantajları nedeniyle bağış yapma konusunda eli açık davranır.

Rush bu bağışların çeşitli şekillerde olabileceğini belirtiyor. Parasal bağışların yanı sıra hisse senedi gibi diğer varlıklar da bağış için kullanılabiliyor.

Bağışlar vergilendirilebilir gelirin düşürülmesine yardımcı olabiliyor ve bu da gelir vergilerinin azaltılmasını sağlıyor. Rush bağış yapmanın iki amacı olduğunu ve zenginler açısından iki taraf için de faydalı bir yöntem olabileceğini belirtiyor.

Y kuşağı en varlıklı nesil olmaya hazır mı?

 

Powell faiz indirimi için ipucu vermedi

 

İşte kendi servetini edinen en zengin kadınlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)